Boekhandel Douwes Den Haag

Kern van het arbeidsrecht

.

A.R. Houweling & B. Filippo & S. Tchai

Kern van het arbeidsrecht

Kern van het arbeidsrecht

.

Kern van het arbeidsrecht

 

Kern van het arbeidsrecht is een eigentijds (studie)handboek voor het hoger onderwijs en de juridische professional (HR, rechtshulpverlener).Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 43,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Kern van het arbeidsrecht

Is een Deliveroo-bezorger een ZZP’er of werknemer? En wat maakt dat eigenlijk uit? Kan de werkgever zomaar eenzijdig de zondagtoeslag afschaffen of mijn reiskostenvergoeding halveren? Heb ik recht op loon bij ziekte? Hoe word ik in mijn inkomen voorzien na ontslag? En wat zijn mijn rechten en plichten als de
werkgever zijn onderneming aan een ander verkoopt? Op deze vragen en meer geeft Kern van het arbeidsrecht antwoord.

Kern van het arbeidsrecht is een eigentijds (studie)handboek voor het hoger onderwijs en de juridische professional (HR, rechtshulpverlener). Alle kernleerstukken op het terrein van het arbeidsrecht (inclusief collectief arbeidsrecht en socialezekerheidsrecht) worden op een overzichtelijke en praktische wijze geïntroduceerd, terwijl de (wetenschappelijke) diepgang niet wordt geschuwd.

Aan bod komen onder meer:

Kwalificatie van de arbeidsovereenkomst
Platformwerk (Deliveroo/Uber)
Flexwerk (uitzending/oproep)
Ontslagrecht
Concurrentiebeding en wijzigingen van het contract
Cao-recht
Overgang van onderneming
Medezeggenschap
Zieke werknemers en WW-rechten
De auteurs hebben veel ervaring in de arbeidsrechtelijke praktijk (advocatuur, ministerie van SZW en rechterlijke macht), maar ook een stevige verankering in het hoger (academisch) onderwijs. Deze didactische en praktijkervaringen vinden hun weerklank in de opzet van het boek. Elk hoofdstuk vangt aan met een realistische ‘probleemschets’. Daarna volgt de theorie met in aparte kaders de (wetenschappelijke) verdiepingsdebatten die de handvatten bieden het probleem op te lossen.

Inclusief website
Kern van het arbeidsrecht kent een digitale leeromgeving met (formatieve) toetsen (oefenvragen) en modelantwoorden (incl. antwoord op de probleemschets per hoofdstuk).


ISBN
9789462905061
Pagina's
382
Verschenen
NUR
825
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom Juridische uitgevers