Boekhandel Douwes Den Haag

Boom Masterreeks

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

M.B.M. Loos

Algemene voorwaarden

Boom Masterreeks

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden

Boom Masterreeks: Algemene voorwaarden

 

Op vrijwel alle overeenkomsten worden algemene voorwaarden van toepassing verklaard. In dit – volledig geactualiseerde en uitgebreide – boek wordt op de wettelijke regeling van de algemene voorwaarden ingegaan.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 106,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Boom Masterreeks: Algemene voorwaarden

Op vrijwel alle overeenkomsten worden algemene voorwaarden van toepassing verklaard. In dit – volledig geactualiseerde en uitgebreide – boek wordt op de wettelijke regeling van de algemene voorwaarden ingegaan. Hoe worden algemene voorwaarden op een overeenkomst van toepassing? En welke mogelijkheden heeft de wederpartij van de gebruiker van algemene voorwaarden om zich te onttrekken aan de toepasselijkheid van die algemene voorwaarden?

Aandacht wordt besteed aan de in de wettelijke regeling gehanteerde definities en het toepassingsgebied van de wettelijke regeling, de opname van algemene voorwaarden in de overeenkomst, de informatieplicht, de inhoudstoetsing, de bescherming van consumenten op basis van de verschillende lijsten en de verplichting tot ambtshalve toetsing, de vraag in hoeverre reflexwerking kan bijdragen aan de bescherming van commerciële partijen tegen door de gebruiker van de algemene voorwaarden gehanteerde onredelijk bezwarende bedingen, en de gevolgen van het oordeel dat de informatieplicht is geschonden of dat een beding onredelijk bezwarend beding is. Ten slotte wordt aandacht besteed aan de mogelijkheid tot collectieve actie tegen onredelijk bezwarende bedingen door belangenorganisaties.


ISBN
9789462905344
Verschenen
Serie
Boom Masterreeks
NUR
820
Druk
3
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom Juridische uitgevers

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Boom Masterreeks. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren