Boekhandel Douwes Den Haag

Boom Juridische studieboeken

Kern van het internationaal publiekrecht

André Nollkaemper

Kern van het internationaal publiekrecht

Boom Juridische studieboeken

Kern van het internationaal publiekrecht

Boom Juridische studieboeken: Kern van het internationaal publiekrecht

 

Internationaal publiekrecht regelt wereldwijd de uit - oefening van publiek gezag teneinde gemeenschappelijke belangen te beschermen. Het houdt zich bezig met actuele problemen, zoals vrede en veiligheid, terrorisme, rechten van de mens en regulering van de internationale economie.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 65,50

Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Boom Juridische studieboeken: Kern van het internationaal publiekrecht

Internationaal publiekrecht regelt wereldwijd de uit - oefening van publiek gezag teneinde gemeenschappelijke belangen te beschermen. Het houdt zich bezig met actuele problemen, zoals vrede en veiligheid, terrorisme, rechten van de mens en regulering van de internationale economie. Hoewel internationaal publiekrecht wereldwijde ambities heeft, is het ook van belang voor de dagelijkse praktijk in Nederland. Als gevolg van internationalisering en globalisering kan het in Nederland geldende recht niet meer worden begrepen zonder kennis van internationaal publiekrecht.

Dit boek biedt een inleiding in het internationaal publiekrecht. Het behandelt de belangrijkste algemene leerstukken, zoals rechtsvorming, verdragenrecht, recht van internationale organisaties (waaronder het recht van de Verenigde Naties), aansprakelijkheidsrecht, conflictbeslechting en doorwerking in de nationale rechtsorde. Ook behandelt het de belangrijkste materiële rechtsgebieden: rechten van de mens, vrede en veiligheid, regulering van de economie en duurzame ontwikkeling.

Deze nieuwe druk is geheel herzien in het licht van recente ontwikkelingen, waaronder de burgeroorlog in Syrië, de opkomst van ‘ISIL’, de vluchtelingenproblematiek in Europa, en nieuwe rechtspraak van internationale tribunalen.

Dit studieboek is geschreven ten behoeve van het bacheloronderwijs in het vak Internationaal Publiekrecht aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam. Inmiddels wordt het boek echter op een groot aantal juridische universitaire opleidingen gebruikt.


ISBN
9789462905689
Verschenen
Serie
Boom Juridische studieboeken
NUR
828
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom Juridische uitgevers

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Kern van het Internationaal Publiekrecht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Internationaal (publiek)recht
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren