Boekhandel Douwes Den Haag

Boom Masterreeks

Vastgoedtransacties - Overdracht

Overdracht

Valerie Tweehuyzen & Steven Bartels & Hendrik Heyman

Vastgoedtransacties - Overdracht

Boom Masterreeks

Vastgoedtransacties - Overdracht

Overdracht

Boom Masterreeks: Vastgoedtransacties - Overdracht

 

In dit boek worden de praktijk en de theorie van de overdracht van vastgoed besproken.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 125,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Boom Masterreeks: Vastgoedtransacties - Overdracht

In dit boek worden de praktijk en de theorie van de overdracht van vastgoed besproken. Het geldende Nederlandse privaatrecht op het onderhavige deelgebied wordt in kaart gebracht en vele rechtsvragen die daarbij opdoemen worden beantwoord.
De hoofdstukken 2 tot en met 6 behandelen onderwerpen die bij iedere overdracht van vastgoed een rol spelen: overdraagbaarheid van het goed (hoofdstuk 2), beschikkingsbevoegdheid van de vervreemder (hoofdstuk 3), een geldige titel die als rechtvaardiging voor de vermogensverschuiving kan dienen (hoofdstuk 4) en een leveringshandeling die aan de wettelijke vereisten voldoet (hoofdstuk 5) met daarop aansluitend het verloop van het geldverkeer via de notariële kwaliteitsrekening (hoofdstuk 6). De daaropvolgende hoofdstukken gaan over onderwerpen die meer aan de periferie liggen, zoals voorwaardelijke overdracht, Vormerkung, derdenbescherming, beslag, reële executie en verjaring.


ISBN
9789462905979
Pagina's
548
Verschenen
Serie
Boom Masterreeks
NUR
822
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom Juridische uitgevers

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Boom Masterreeks. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren