Boekhandel Douwes Den Haag

Boom Juridische studieboeken

Arbeidsrecht

Marion Treep

Arbeidsrecht

Boom Juridische studieboeken

Arbeidsrecht

Boom Juridische studieboeken: Arbeidsrecht

 

In Arbeidsrecht worden door middel van een systematische en praktische opzet de belangrijkste thema’s op het gebied van het arbeidsrecht behandeld.



Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 55,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Boom Juridische studieboeken: Arbeidsrecht

In Arbeidsrecht worden de belangrijkste thema’s op het gebied van het arbeidsrecht behandeld. Door de systematische, maar ook praktische opzet is het boek geschikt voor zowel beroepsopleidingen op hbo-niveau als voor functionarissen die in de dagelijkse beroepspraktijk met vraagstukken op het gebied van arbeidsrecht geconfronteerd worden. Ook leent het boek zich goed voor het gebruik bij trainingen en cursussen op het terrein van het arbeidsrecht voor het bedrijfsleven.

De volgende thema’s komen in Arbeidsrecht aan de orde:

- Inleiding recht. Dit hoofdstuk gaat in op die aspecten uit het algemene recht, die relevant zijn voor een beter begrip van het arbeidsrecht.

- Arbeidsovereenkomstenrecht. Aan bod komen onder andere de regelgeving omtrent contracten voor (on)bepaalde tijd, proeftijd, loon, vakantie en verlof en overige rechten en plichten van werknemer en werkgever. Tevens wordt uitgebreid stilgestaan bij flexibele arbeidsrelaties.

- Ontslagrecht. Er wordt ingegaan op de diverse wijzen waarop een arbeidsrelatie beëindigd kan worden. Er wordt stilgestaan bij het beëindigen van contracten voor bepaalde tijd, ontslag op staande voet, het opzeggen met schriftelijke instemming van de werknemer, de procedures bij het UWV en bij de kantonrechter, de transitievergoeding enzovoort.

- Collectief arbeidsrecht. In dit hoofdstuk wordt ingegaan op de belangrijkste aspecten van het collectieve arbeidsvoorwaardenrecht. Aan de orde komen onder andere de soorten cao-bepalingen die er zijn en de rechten die werknemers aan een cao kunnen ontlenen. Tevens komt het stakingsrecht aan de orde.

- Bijlagen. In de bijlagen zijn onder andere oefencasuïstiek en voorbeeldcontracten opgenomen.


ISBN
9789462906358
Pagina's
451
Verschenen
Serie
Boom Juridische studieboeken
NUR
825
Druk
14
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom Juridische uitgevers