Boekhandel Douwes Den Haag

Studiereeks Nederlands-Antilliaans en Arubaans recht

Handboek Caribisch bestuursprocesrecht

Johannes Drop

Handboek Caribisch bestuursprocesrecht

Studiereeks Nederlands-Antilliaans en Arubaans recht

Handboek Caribisch bestuursprocesrecht

Studiereeks Nederlands-Antilliaans en Arubaans recht: Handboek Caribisch bestuursprocesrecht

 

Het Caribisch bestuursprocesrecht heeft sinds de invoering van de landsverordeningen administratieve rechtspraak in Aruba en de voormalige Nederlandse Antillen een snelle ontwikkeling doorgemaakt. Inmiddels is er sprake van uitgebreide jurisprudentie met betrekking tot vrijwel alle bepalingen daaruit.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 41,50

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Bezorgen: Op werkdagen voor 23.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Studiereeks Nederlands-Antilliaans en Arubaans recht: Handboek Caribisch bestuursprocesrecht

Het Caribisch bestuursprocesrecht heeft sinds de invoering van de landsverordeningen administratieve rechtspraak in Aruba en de voormalige Nederlandse Antillen een snelle ontwikkeling doorgemaakt. Inmiddels is er sprake van uitgebreide jurisprudentie met betrekking tot vrijwel alle bepalingen daaruit. De staatkundige hervormingen van 2010 hebben tot verdere ontwikkeling geleid.

In het Handboek Caribisch bestuursprocesrecht bespreekt de auteur de belangrijkste kernbegrippen van het bestuursprocesrecht en doorloopt hij daarna de verschillende stadia van de bestuursrechtelijke procedure. Daarbij wordt aan de hand van jurisprudentie veel aandacht besteed aan de praktijk, maar ook onderwerpen als de rol en taak van de bestuursrechter en de verhouding tot het Europees-Nederlandse bestuursrecht komen aan bod. Dit boek kan daarmee gebruikt worden in de juridische beroepspraktijk, maar ook in onderwijs en wetenschap.

Mr. J.Th. Drop, staatsraad in de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, was negen jaar lid van het Gemeenschappelijk Hof, waarin hij nu nog plaatsvervanger is. Dit boek is een bewerking van het proefschrift De invloed van de Nederlandse bestuursrechtspraak op de rechtspraak in Lar-zaken, dat hij in 2014 verdedigde aan de University of Curaçao. Hij heeft de opzet grondig herzien en gaat in op actuele ontwikkelingen.


ISBN
9789462906761
Verschenen
Serie
Studiereeks Nederlands-Antilliaans en Arubaans recht
NUR
823
Druk
2
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom Juridische uitgevers

Dit boek maakt deel uit van het abonnement SNAAR-reeks. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Staats- en bestuursrecht
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren