Boekhandel Douwes Den Haag

Bakelsinstituut

Hoofdzaken socialezekerheidsrecht

G.J. Vonk & S. Klosse

Hoofdzaken socialezekerheidsrecht

Bakelsinstituut

Hoofdzaken socialezekerheidsrecht

Bakelsinstituut: Hoofdzaken socialezekerheidsrecht

 

Dit boek biedt vanuit breed perspectief een uiteenzetting van het socialezekerheidsrecht.


Leverbaar

€ 62,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Opsturen: levertijd 1 tot 2 werkdagen


Beschrijving Bakelsinstituut: Hoofdzaken socialezekerheidsrecht

Dit boek biedt vanuit breed perspectief een uiteenzetting van het socialezekerheidsrecht. Het is een juridisch leerboek dat het rechtsgebied op systematische, toegankelijke en levendige wijze ontsluit. Na drie inleidende hoofdstukken is het boek opgezet langs de assen van de thema’s ziekte, arbeidsongeschiktheid, werkloosheid, ouderdom, overlijden, kinderen,
gezondheidszorg en behoeftigheid. Hierna komen vier hoofdstukken aan bod over re-integratie, handhaving, rechtsbescherming en het internationale socialezekerheidsrecht. Om de begrijpelijkheid te vergroten zijn er voorbeelden opgenomen uit de rechtspraak en wordt er gewerkt met schema’s. Ook wordt er in het boek gewezen op de achtergronden van de rechtsregels. Het boeiende van het socialezekerheidsrecht is dat het zich ontwikkelt in een onstuimige maatschappelijke en politieke context. Om studenten bewust te maken van deze context en hen te stimuleren tot nadenken is er aan het eind van de hoofdstukken een discussieparagraaf opgenomen. In deze vijfde druk zijn wijzigingen verwerkt tot 1 juni 2020.


ISBN
9789462907492
Verschenen
Serie
Bakelsinstituut
NUR
825
Druk
5
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom Juridische uitgevers

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Bakelsreeks . U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren