Boekhandel Douwes Den Haag

Methoden van rechtswetenschappelijk onderzoek

Marnix Snel & Gijs van Dijck & Thomas van Golen

Methoden van rechtswetenschappelijk onderzoek

Methoden van rechtswetenschappelijk onderzoek

Methoden van rechtswetenschappelijk onderzoek

 

In dit boek worden richtlijnen geformuleerd met betrekking tot de verschillende fasen van het onderzoeksproces.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 34,50

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Methoden van rechtswetenschappelijk onderzoek

Bij het opzetten en uitvoeren van rechtswetenschappelijk onderzoek is de onderzoeker gebonden aan verschillende eisen en integriteitsnormen. Het onderzoek moet zo worden opgezet dat het de onderzoeker in staat stelt om iets toe te voegen aan de bestaande academische kennis, om het onderzoek uit te voeren zonder invloeden van buitenaf en om tot geloofwaardige conclusies te komen.

In dit boek worden – redenerend vanuit de eisen en normen die gelden bij het uitvoeren van rechtswetenschappelijk onderzoek – richtlijnen geformuleerd met betrekking tot de verschillende fasen van het onderzoeksproces: het selecteren van een onderzoeksthema, het in kaart brengen van de bestaande kennis op dat thema, het formuleren van een academische onderzoeksvraag, het construeren van een theoretisch kader, het ontwikkelen van een geschikte onderzoeksmethode en het uitvoeren van het onderzoek. Daarmee is het boek van belang voor eenieder die een juridische bachelor- of masterthesis, dissertatie of ander academisch onderzoeksproject opzet en uitvoert.


ISBN
9789462907720
Pagina's
119
Verschenen
NUR
820
Druk
2
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom juridisch

Recht