Boekhandel Douwes Den Haag

Commentaar & Context

Wetgeving collectieve actie

Eddy Bauw & Jim van Mourik & Hans Biezenaar

Wetgeving collectieve actie

Commentaar & Context

Wetgeving collectieve actie

Commentaar & Context: Wetgeving collectieve actie

 

De wettelijke regeling van de collectieve actie is sinds de invoering in 1994 verschillende keren gewijzigd en aangevuld. De inwerkingtreding van de Wet afwikkeling massaschade in een collectieve actie (WAMCA) op 1 januari 2020 is daarvan de meest ingrijpende.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 70,50


Beschrijving Commentaar & Context: Wetgeving collectieve actie

De wettelijke regeling van de collectieve actie is sinds de invoering in 1994 verschillende keren gewijzigd en aangevuld. De inwerkingtreding van de Wet afwikkeling massaschade in een collectieve actie (WAMCA) op 1 januari 2020 is daarvan de meest ingrijpende. Het opent de weg voor collectieve schadevergoedingsacties bij de rechter, waar eerder de Wet collectieve afwikkeling massaschade (WCAM) al de verbindendverklaring door de rechter van collectieve schikkingen mogelijk had gemaakt.

Inmiddels is een complex geheel van onderling samenhangende regelingen in het Burgerlijk Wetboek en het Wetboek van burgerlijke rechtsvordering ontstaan.

Dit boek geeft de gebruiker inzicht in de inhoud en de achtergronden van de huidige wettelijke regeling. Per artikel worden relevante passages uit de parlementaire geschiedenis weergegeven en voorzien een daarop aansluitend commentaar. In dat commentaar wordt verwezen naar andere bronnen dan de parlementaire geschiedenis, zoals relevante jurisprudentie.


ISBN
9789462907744
Verschenen
Serie
Commentaar & Context
NUR
820
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom Juridische uitgevers

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Commentaar & Context. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren