Boekhandel Douwes Den Haag

Nederlands bewijsbeslag in rechtsvergelijkend perspectief

W.J.G. Maas

Nederlands bewijsbeslag in rechtsvergelijkend perspectief

Nederlands bewijsbeslag in rechtsvergelijkend perspectief

Nederlands bewijsbeslag in rechtsvergelijkend perspectief

 

Het Nederlandse bewijsbeslag is een bewijsinstrument dat sinds 1994 is ingebed in het Nederlandse civiele procesrecht. In die gevallen waarin relevant bewijs in handen van de tegenpartij of van derden is, kan dat via het bewijsbeslag worden veiliggesteld.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 69,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving Nederlands bewijsbeslag in rechtsvergelijkend perspectief

Het Nederlandse bewijsbeslag is een bewijsinstrument dat sinds 1994 is ingebed in het Nederlandse civiele procesrecht. In die gevallen waarin relevant bewijs in handen van de tegenpartij of van derden is, kan dat via het bewijsbeslag worden veiliggesteld. Vervolgens dient via een aparte inzageprocedure aan de rechter toestemming te worden gevraagd om het in beslag genomen bewijs in te zien.
Het bewijsbeslag is een ingrijpend en op papier effectief middel. Echter, in de praktijk is de effectiviteit van het instrument minder dan het zou moeten en kunnen zijn. Dat heeft een veelheid van oorzaken die in dit boek, via een diepgravende rechtsvergelijking, wordt onderzocht. Ook andere praktische en juridisch dogmatisch nog onbeantwoord gebleven vragen worden door de auteur aan de orde gesteld. Uiteindelijk komt hij tot concrete aanbevelingen om het Nederlandse bewijsbeslag vorm te geven tot een effectief, met voldoende waarborgen omkleed, instrument dat ter beschikking staat aan de rechtszoekende die in bewijsnood verkeert.


ISBN
9789462907843
Pagina's
374
Verschenen
NUR
820
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom uitgevers Den Haag

Recht - DNJB