Boekhandel Douwes Den Haag

Recht begrepen

Internationaal privaat

A.G. Awesta

Internationaal privaat

Recht begrepen

Internationaal privaat

Recht begrepen: Internationaal privaat

 

Internationaal Privaatrecht begrepen is geschreven voor alle opleidingen in het hoger onderwijs waar internationale betrekkingen met een privaatrechtelijk karakter centraal staan.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 39,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving Recht begrepen: Internationaal privaat

Internationaal privaatrecht begrepen is geschreven voor alle (hbo-)opleidingen waar internationale betrekkingen met een privaatrechtelijk karakter centraal staan. Zo wordt niet alleen aandacht besteed aan de drie (klassieke) hoofdonderdelen van het internationaal privaatrecht (IPR), maar er wordt ook uitvoerig stilgestaan bij het eenvormig privaatrecht. Gaandeweg worden in dit boek de belangrijke concepten en begrippen op een toegankelijke wijze uitgelegd en gevisualiseerd. Dit maakt het boek geschikt voor zowel klassikaal onderwijs als zelfstudie.

Dit boek bestaat uit vier delen. Om de internationale betrekkingen met een privaatrechtelijk karakter beter te kunnen begrijpen, worden deze betrekkingen in hoofdstuk 1 in een historisch perspectief en een juridische context geplaatst. Dit leidt tot een nadere afbakening van het IPR dat uiteenvalt in
het internationaal bevoegdheidsrecht, het conflictenrecht en het erkenning- en tenuitvoerleggingsrecht. Deze onderdelen zijn in hoofdstuk 2 tot en met 4 van het boek uitgewerkt. De auteur behandelt in deze hoofdstukken verschillende verdragen en verordeningen, zoals het Weens Koopverdrag en Brussel I-, Rome I- en Rome II-verordeningen.


ISBN
9789462908345
Pagina's
222
Verschenen
Serie
Recht begrepen
NUR
822
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom juridisch