Boekhandel Douwes Den Haag

Kwantitatief inzicht voor juristen

Philip Hans Franses

Kwantitatief inzicht voor juristen

Kwantitatief inzicht voor juristen

Kwantitatief inzicht voor juristen

 

In toenemende mate is het van belang dat juristen weten om te gaan met kwantitatieve data. Het gaat om inschattingen en kansen van de mate waarin iets wel of juist niet gebeurt in relatie tot een juridisch relevant inzicht of een juridische overweging.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 41,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Kwantitatief inzicht voor juristen

In toenemende mate is het van belang dat juristen weten om te gaan met kwantitatieve data. Het gaat om inschattingen en kansen van de mate waarin iets wel of juist niet gebeurt in relatie tot een juridisch relevant inzicht of een juridische overweging. We kennen allemaal de zaak van Lucia de Berk, de onfortuinlijke verpleegkundige die aanwezig was geweest bij (aanvankelijk) dertig sterfgevallen. Volgens het Openbaar Ministerie opvallend veel, te veel en reden voor vervolging. Het liet zich voorrekenen dat De Berk een bijzonder kleine kans had zó vaak toevalligerwijze betrokken te zijn geweest bij een sterfgeval. Een justitiële dwaling?

Dit boek biedt juristen kwantitatieve inzichten. Het leert ze om te gaan met getallen. Wat is de context van die getallen? Hoe kun je kansuitspraken en voorspellingen maken, interpreteren en evalueren? Als jurist hoef je niet de precieze technische details te weten, maar je moet wel de juiste vragen kunnen stellen en de antwoorden van de deskundigen kunnen duiden.

Het idee om dit boek te schrijven is voortgekomen uit het onderwijs dat econometrist prof. Philip Hans Franses voor rechtenstudenten heeft gegeven. Franses heeft zijn hoofdbetrekking bij Erasmus School of Economics en is tevens verbonden aan Erasmus School of Law, een van oudsher multidisciplinair georiënteerde faculteit met een bedrijfsgericht en maatschappelijk profiel.


ISBN
9789462908789
Pagina's
206
Verschenen
NUR
820
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom juridisch