Boekhandel Douwes Den Haag

Aansprakelijkheid voor zorggerelateerde schade

De geneeskundige behandeling en de aansprakelijkheid bij schade van de patiënt

R.P. Wijne

Aansprakelijkheid voor zorggerelateerde schade

Aansprakelijkheid voor zorggerelateerde schade

De geneeskundige behandeling en de aansprakelijkheid bij schade van de patiënt

Aansprakelijkheid voor zorggerelateerde schade

 

Personen die ziek worden, worden 'patiënt’. In een aantal gevallen komt de patiënt door een onbedoelde gebeurtenis tijdens 'het zorgproces' in een minder goede gezondheid te verkeren dan was voorzien of verwacht; er is dan sprake van een 'incident'.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 143,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Aansprakelijkheid voor zorggerelateerde schade

Personen die ziek worden, worden 'patiënt’. In een aantal gevallen komt de patiënt door een onbedoelde gebeurtenis tijdens 'het zorgproces' in een minder goede gezondheid te verkeren dan was voorzien of verwacht; er is dan sprake van een 'incident'. De verslechterde gezondheidssituatie die is opgetreden tijdens het zorgproces wordt aangeduid als 'zorggerelateerdeschade'. De verslechterde gezondheidssituatie kan zich uiten als lichamelijk letsel, geestelijk letsel, of als een aantasting van het zelfbeschikkingsrecht. Eén van de behoeften van de patiënt nadat hem een incident is overkomen, is het verkrijgen van een vergoeding ter compensatie van de zorggerelateerde schade. Doorgaans wordt het civiele aansprakelijkheidsrecht gebruikt om die vergoeding te realiseren. Het thema van dit boek betreft dan ook het civiele aansprakelijkheidsrecht als middel om schade te verhalen. Aan de hand van nationale en Europese wetgeving, nationale en Europese rechtspraak en literatuur worden het civiele aansprakelijkheidsrecht en de procedure tot verhaal van zorggerelateerde schade beschreven. De laatste ontwikkelingen, zoals de recente aanpassingen inzake de geneeskundige behandelingsovereenkomst in Boek 7, titel 7, afdeling 5 BW, zijn hierbij meegenomen, evenals de recente uitspraken van de Hoge Raad inzake aansprakelijkheid voor medische hulpzaken en die inzake vergoeding van integriteitsschade.


ISBN
9789462909441
Pagina's
1152
Verschenen
NUR
825
Druk
3
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom uitgevers Den Haag

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Aansprakelijkheid voor zorggerelateerde schade (Wijne). U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren