Boekhandel Douwes Den Haag

Auteursrechtgids

Hoofdlijnen voor de praktijk

M.J. Frequin

Auteursrechtgids

Auteursrechtgids

Hoofdlijnen voor de praktijk

Auteursrechtgids

 

De Auteursrechtgids leidt iedereen die professioneel te maken heeft of wil krijgen met auteursrecht op toegankelijke wijze door het gehele proces vanaf de totstandkoming van het werk tot exploitatie.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 40,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Auteursrechtgids

Wat wordt beschermd door het auteursrecht? Wat zijn de naburige rechten van uitvoerende kunstenaars, producenten en omroepen? Wie heeft het auteursrecht en over welke rechten kan de auteur beschikken? Waar moet ik rekening mee houden als ik gebruikmaak van werk van anderen: wat mag wel en waarvoor moet ik eerst toestemming vragen? Wat zijn de wettelijke regels voor het contract tussen een maker en een exploitant? Waar moet ik aan denken bij het sluiten van een exploitatieovereenkomst en, in het bijzonder, voor mijn creatie? Wat wordt waar collectief geregeld en hoe gaat dat in zijn werk? Hoe kan ik mijn rechten handhaven? De hoofdlijnen van het auteursrecht en de jurisprudentie worden aan de hand van het exploitatieproces met vele praktische voorbeelden behandeld in de Auteursrechtgids.

De nieuwe editie van de Auteursrechtgids is aangepast aan de wijzigingen van de Auteurswet per 7 juni 2021 en leidt iedereen die professioneel te maken heeft of wil krijgen met auteursrecht en naburige rechten op toegankelijke wijze door het proces vanaf het tot stand komen van het werk tot en met de exploitatie daarvan. Nieuwe ontwikkelingen kunt u volgen op de bij de gids behorende website, waar tevens praktische overzichten, checklists en voorbeeldbepalingen voor de exploitatieovereenkomst te vinden zijn met tips voor het opstellen van een contract.

Deze gids is gemaakt voor iedereen die professioneel te maken heeft met auteursrecht en naburige rechten: als maker (schrijver, vertaler, tekenaar, fotograaf, ontwerper, componist, beeldend kunstenaar, programmeur, redacteur, enzovoort), als uitvoerend kunstenaar, exploiterend uitgever of producent (of werknemer van een exploitant), en als ondernemer die gebruik maakt van auteursrechtelijk beschermde werken (of vertegenwoordigers van ondernemers, zoals brancheorganisaties), maar ook als advocaat, ambtenaar of volksvertegenwoordiger. Met deze nieuwe editie heeft u weer een actueel en doeltreffend kompas in de gecompliceerde wereld van het auteursrecht en de naburige rechten.


ISBN
9789462909632
Pagina's
353
Verschenen
NUR
820
Druk
3
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom uitgevers Den Haag

Recht - DNJB