Boekhandel Douwes Den Haag

Nederlands Caribisch Personenvennootschapsrecht

Personenvennootschappen naar het recht van Aruba, Curaçao en Sint Maarten

J.J.A. Hamers

Nederlands Caribisch Personenvennootschapsrecht

Nederlands Caribisch Personenvennootschapsrecht

Personenvennootschappen naar het recht van Aruba, Curaçao en Sint Maarten

Nederlands Caribisch Personenvennootschapsrecht

 

In dit boek wordt het nieuwe Arubaanse personenvennootschapsrecht beschreven en toegelicht. Afwijkingen ten opzichte van het recht van Curaçao en Sint Maarten worden aangegeven.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 39,00

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Nederlands Caribisch Personenvennootschapsrecht

De aanleiding voor het verschijnen van deze uitgave is de inwerkingtreding van de dertiende titel van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek van Aruba (Personenvennootschap). In Curaçao en Sint Maarten geldt sinds enkele jaren een personenvennootschapsrecht dat, evenals het in Aruba ingevoerde personenvennootschapsrecht, is gebaseerd op het Nederlandse wetsvoorstel dat in 2011 werd ingetrokken, het Ontwerp Maeijer. In dit boek wordt het nieuwe Arubaanse personenvennootschapsrecht beschreven en toegelicht. Afwijkingen ten opzichte van het recht van Curaçao en Sint Maarten worden aangegeven.

Ten gevolge van de invoering van titel 7.13 BWA beschikken het Arubaanse recht en de Arubaanse praktijk over een set moderne regels waarin dogmatiek en jurisprudentie hand in hand gaan. Met deze regeling wordt het oude en vergeelde personenvennootschapsrecht, dat verdeeld was over het Burgerlijk Wetboek en het Wetboek van Koophandel, gemoderniseerd, wordt het geldende recht gecodificeerd en wordt verheldering gebracht ten aanzien van vraagstukken waarover geen rechtspraak van de Hoge Raad bestond en waarover de literatuur verdeeld was. De regeling bevat belangrijke vernieuwingen, waaronder de opheffing van het verschil tussen beroep en bedrijf, de daaruit voortvloeiende uitbreiding van de aansprakelijkheid van maten in de openbare maatschap, en de mogelijkheid tot omzetting van een openbare personenvennootschap in een naamloze vennootschap of een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

Voor de samenstelling van dit boek, waarvan het manuscript op 30 juni 2021 werd afgesloten, werd mede gebruikgemaakt van de tekst van de derde druk van J.J.A. Hamers en L.P.W. van Vliet, Inleiding personenvennootschappen, Boom Juridische uitgevers, Den Haag 2007. Het kwam met name tot stand ten behoeve van het onderwijs in het vak Inleiding Arubaans ondernemings- en faillissementsrecht aan de Universiteit van Aruba.


ISBN
9789462909779
Pagina's
224
Verschenen
NUR
822
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom juridisch

Dit boek maakt deel uit van het abonnement SNAAR-reeks. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren