Boekhandel Douwes Den Haag

Recht doorgronden

Keuze uit wetenschappelijk werk over publiekrecht, rechtsstaat en beleid 1993-2021

E.M.H. Hirsch Ballin

Recht doorgronden

Recht doorgronden

Keuze uit wetenschappelijk werk over publiekrecht, rechtsstaat en beleid 1993-2021

Recht doorgronden

 

De hier gebundelde publicaties van Ernst Hirsch Ballin zijn niet alleen het resultaat van research, maar ook van reflecteren op zijn veelzijdige ervaring in publieke ambten, gespreid over vier decennia.


Leverbaar

€ 75,50

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen


Beschrijving Recht doorgronden

De hier gebundelde publicaties van Ernst Hirsch Ballin zijn niet alleen het resultaat van research, maar ook van reflecteren op zijn veelzijdige ervaring in publieke ambten, gespreid over vier decennia. De toon wordt gezet met zijn rede uit 1993 over de werking van de democratische rechtsstaat. Te vaak belet zelfgenoegzaamheid om tijdig te reageren op ontwrichtende ontwikkelingen. Een democratische rechtsstaat moet zich erop voorbereiden om mensen in bedreigende situaties bescherming te bieden.

Publiekrecht en beleid worden in deze bundel niet alleen besproken in termen van instituties en procedures; ook hun betekenis voor de levensprojecten van mensen wordt doorgrond. Centrale thema’s zijn de grondslagen van vertrouwen op het recht, de waarde van fundamentele rechten van de mens en de burger, de ontgrenzing van het recht door maatschappelijke en technologische veranderingen, en de door dit alles bepaalde dynamiek van recht en rechtsbetrekkingen.

Bij het emeritaat van Hirsch Ballin verschijnt tevens een selectie Engelstalige publicaties, getiteld Trust Beyond Borders: Selected Papers on the Significance of Human Rights and the Rule of Law.


ISBN
9789462909809
Pagina's
492
Verschenen
NUR
823
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom uitgevers Den Haag