Boekhandel Douwes Den Haag

Regelingen voor collectieve schade

Geef slachtoffers erkenning

Christiaan Ruppert

Regelingen voor collectieve schade

Regelingen voor collectieve schade

Geef slachtoffers erkenning

Regelingen voor collectieve schade

 

Joodse oorlogstegoeden, seksueel misbruik in de jeugdzorg, chroom-6, de Toeslagenaffaire, Mijnbouw schade Groningen. Het zijn enkele voorbeelden waar collectieve schade opgetreden is. Vervolgens maakte de Nederlandse overheid regelingen voor slachtoffers. 


Leverbaar

€ 32,50

Levertijd: 2 tot 3 dagen


Beschrijving Regelingen voor collectieve schade

Joodse oorlogstegoeden, seksueel misbruik in de jeugdzorg, chroom-6, de Toeslagenaffaire, Mijnbouw schade Groningen. Het zijn enkele voorbeelden waar collectieve schade opgetreden is. Vervolgens maakte de Nederlandse overheid regelingen voor slachtoffers. Veel van deze regelingen schieten hun doel voorbij. Ze zijn niet goed doordacht en onvoldoende uitgewerkt. Ook geven ze lang niet altijd alle slachtoffers voldoende erkenning voor wat hen is overkomen. Ten slotte lijkt de overheid elke keer weer het wiel opnieuw uit te vinden. Dit boek presenteert een overzicht en een vergelijking van 44 regelingen voor collectieve schade. Het levert belangrijke conclusies en aandachtspunten op voor als in de toekomst collectieve schade optreedt.


ISBN
9789462909892
Pagina's
94
Verschenen
NUR
822
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom juridisch

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Amsterdam Institute for Law and Behaviour (A-LAB). U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren