Boekhandel Douwes Den Haag

Publiek privaatrecht

Publiek privaatrecht

Publiek privaatrecht

Publiek privaatrecht

 

In dit boek gaat de jongste generatie Rotterdamse civilisten in op de rol van publieke belangen in private verhoudingen.


Leverbaar

€ 46,50

Levertijd: 2 tot 3 dagen


Beschrijving Publiek privaatrecht

Heeft een ongevalslachtoffer aanspraak op vergoeding van gemiste inkomsten uit zwartwerk? Ontlopen daders van strafbare feiten hun schadevergoedingsplicht doordat verzekeraars zich niet als benadeelde partij in het strafproces mogen voegen? Is het terecht dat eiceldonatrices mogen worden gecompenseerd voor geleverde inspanningen maar draagmoeders niet? Hoe(zeer) laten faillissementscuratoren naast de belangen van de gezamenlijke schuldeisers ook maatschappelijke belangen meewegen? Zijn Amerikanen die gezondheidsschade oplopen na toediening van een COVID-19- vaccin beter af dan Nederlanders in een dergelijke situatie?

In Publiek privaatrecht. Over publieke doelen en belangen in privaatrechtelijke verhoudingen gaat de jongste generatie Rotterdamse civilisten in op de rol van publieke belangen in private verhoudingen. Geïnspireerd door het speerpuntthema ‘Herijking van Publieke Belangen in Private Verhoudingen’ uit het Nederlandse Sectorplan Rechtsgeleerdheid werden de auteurs uitgedaagd om na te denken over privaatrechtelijke onderwerpen met een ‘publiek tintje’, dat wil zeggen onderwerpen waarbij de behartiging van publieke doelen en belangen een bijzondere rol speelt. Het resultaat is een veelkleurig boeket aan bijdragen over actuele onderwerpen binnen verschillende deelgebieden van het privaatrecht: aansprakelijkheids- en schadevergoedingsrecht, burgerlijk procesrecht, familierecht, insolventierecht en internationaal privaatrecht.


ISBN
9789462909991
Pagina's
354
Verschenen
NUR
822
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Boom juridisch

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Jonge Meesters. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Privaatrecht