Boekhandel Douwes Den Haag

Stroomopwaarts

Revoluties in elektriciteit; van telegraaf naar blauwe energie en verder

Jan Libbenga

Stroomopwaarts

Stroomopwaarts

Revoluties in elektriciteit; van telegraaf naar blauwe energie en verder

Stroomopwaarts

 

De gigantische impact van elektriciteit op ons dagelijks leven; eerste complete overzicht ***** De geschiedenis van elektriciteit in Nederland kent een aaneenschakeling van schokgolven. Nadat gaslicht was vervangen door elektriciteit omarmde Nederland massaal elektrische huishoudelijke apparatuur, zoals stofzuigers, straalkachels en de radio.


Nog te verschijnen

€ 21,50

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Stroomopwaarts

De gigantische impact van elektriciteit op ons dagelijks leven; eerste complete overzicht *****

De geschiedenis van elektriciteit in Nederland kent een aaneenschakeling van schokgolven. Nadat gaslicht was vervangen door elektriciteit omarmde Nederland massaal elektrische huishoudelijke apparatuur, zoals stofzuigers, straalkachels en de radio. Kernenergie luidde in de jaren 60 een tijdperk van nieuw optimisme in, maar daar kwam groeiend verzet tegen. De oliecrisis van de jaren 70 zorgde voor weer een omslag, waarna het pionieren met windmolens begon.
De elektriciteitsrevolutie die 130 jaar geleden in Nederland begon is nog altijd niet ten einde. We zitten midden in de volgende en tot nu toe veruit grootste energietransitie. Windmolens, zonnepanelen, zonneparken en elektrische auto’s zijn al alom zichtbaar, en de belofte van groene kernenergie, groene waterstof en waterkracht staat voor de deur.
Journalist Jan Libbenga bestudeerde verleden, heden en toekomst van de elektriciteit in Nederland. Nooit eerder zijn de ontwikkelingen zo uitgebreid beschreven.


ISBN
9789462971622
Pagina's
288
Verschijnt
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij De Kring

Geschiedenis
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren