Boekhandel Douwes Den Haag

Rood-wit-blauw in de Tour

Een compleet overzicht van alle Nederlandse Tourrenners ooit

Mart Smeets

Rood-wit-blauw in de Tour

Rood-wit-blauw in de Tour

Een compleet overzicht van alle Nederlandse Tourrenners ooit

Rood-wit-blauw in de Tour

 

Hét naslagwerk over ALLE Nederlanders (m/v) in de Tour ***** Sinds de Tour van France in 1903 voor het eerst werd verreden, hebben er 258 Nederlandse mannen aan meegedaan. Ze kregen pech, vonden het te zwaar, haalden de eindstreep niet of vierden juist grote successen, en alles daartussen.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,99

Ophalen: Nu 2 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Rood-wit-blauw in de Tour

Hét naslagwerk over ALLE Nederlanders (m/v) in de Tour *****
Sinds de Tour van France in 1903 voor het eerst werd verreden, hebben er 258 Nederlandse mannen aan meegedaan. Ze kregen pech, vonden het te zwaar, haalden de eindstreep niet of vierden juist grote successen, en alles daartussen. Velen zijn inmiddels vergeten. Mart Smeets haalt ze allemaal terug. Van elke renner achterhaalde hij de feiten, de levensloop en een portretje, over velen schrijft hij er ook persoonlijke verhalen bij. Hij baseert zich op boeken, kranten, archieven en eigen waarneming. Hij was zelf 42 jaar voor zijn journalistieke werk in de Tour.
Vanaf 1984 werd er ook een Tour de France voor vrouwen gereden. Die Tour Féminin zou zich onder verschillende namen en in verschillende vormen losmaken van de Tour voor mannen. Ook alle 125 Nederlandse vrouwen die meereden zet Mart Smeets op een rij.
ROOD-WIT-BLAUW IN DE TOUR is een onmisbaar encyclopedisch én verhalend boek over alle Nederlandse Tourdeelnemers ooit.


ISBN
9789462972254
Pagina's
384
Verschenen
NUR
461
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij De Kring