Boekhandel Douwes Den Haag

Grote geschiedenis van de Nederlandse taal (set)

Jelle Stegeman

Grote geschiedenis van de Nederlandse taal (set)

Grote geschiedenis van de Nederlandse taal (set)

Grote geschiedenis van de Nederlandse taal (set)

 

Nog in 1930 kondigden 'De Telegraaf' en de 'Nieuwe Rotterdamsche Courant' de ophanden zijnde ondergang van het Algemeen Beschaafd Nederlands aan, toch communiceren tegenwoordig meer dan 24 miljoen mensen in het Nederlands.


Nog te verschijnen

€ 79,00

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Grote geschiedenis van de Nederlandse taal (set)

Nog in 1930 kondigden 'De Telegraaf' en de 'Nieuwe Rotterdamsche Courant' de ophanden zijnde ondergang van het Algemeen Beschaafd Nederlands aan, toch communiceren tegenwoordig meer dan 24 miljoen mensen in het Nederlands. Hoe ontwikkelde het Nederlands zich in de loop der eeuwen tot de op twee na grootste Germaanse taal?

In zijn 'Grote geschiedenis van de Nederlandse taal' beschrijft Jelle Stegeman dit proces tegen de achtergrond van de historische en maatschappelijke vernieuwingen in de Lage Landen en de voormalige koloniën. Daarbij stelt hij de nieuwste inzichten in de geschiedschrijving van de Nederlandse taal en taalcultuur ter discussie. Citaten uit de meest uiteenlopende teksten waaronder het Plakkaat van Verlatinghe, brieven van Rembrandt en Van Gogh of provo's Wittefietsenplan illustreren het taalgebruik door de tijd heen. Zo vormt de 'Grote geschiedenis van de Nederlandse taal' niet alleen een gedegen maar ook een spannende biografie van het Nederlands.


ISBN
9789462989252
Pagina's
1294
Verschijnt
NUR
610
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
AUP Algemeen

Taal