Boekhandel Douwes Den Haag

Verdeeld koninkrijk

Pleidooi voor nieuw elan in koninkrijksrelaties

Paul Comenencia

Verdeeld koninkrijk

Verdeeld koninkrijk

Pleidooi voor nieuw elan in koninkrijksrelaties

Verdeeld koninkrijk

 

Paul Comenencia geeft een korte geschiedenis van de Antilliaanse afscheidingswensen, de hobbelige weg naar een regeling voor Koninkrijksgeschillen, en de Europese dimensie van de Koninkrijksrelaties.Direct te downloaden

€ 9,00


Beschrijving Verdeeld koninkrijk

Hoe kwam de de autonomie van de voormalige Nederlandse Antillen precies tot stand? Paul Comenencia beschrijft de voornaamste ontwikkelingen voorafgaand aan de ontmanteling van de Antillen in 2010. Ook geeft hij een helder overzicht van de geschiedenis van de Arubaanse afscheidingswensen, de hobbelige weg naar een regeling voor Koninkrijksgeschillen, en de Europese dimensie van de Koninkrijksrelaties.
Paul Comenencia (Curaçao, 1960) is lid van de Raad van State van het Koninkrijk. Hij was voorheen, onder meer, Nederlands consul-generaal te Rio de Janeiro, gevolmachtigde minister van de Nederlandse Antillen, directeur van de Kamer van Koophandel Curaçao, bestuurs- en communicatieadviseur, journalist en toezichthouder van non-profit organisaties. Hij studeerde Communicatiewetenschap en volgde een leergang topmanagement voor bestuurders van grote ondernemingen.


ISBN
9789463012942
Pagina's
162
Verschenen
NUR
823
Druk
1
Uitvoering
E-book
Taal
Nederlands
Uitgever
Eburon

Staats- en bestuursrecht