Boekhandel Douwes Den Haag

Ontwaken uit de geopolitieke sluimer

De herpositionering van Europa in een woelige wereld

Govert Buijs & Paul Bosman

Ontwaken uit de geopolitieke sluimer

Ontwaken uit de geopolitieke sluimer

De herpositionering van Europa in een woelige wereld

Ontwaken uit de geopolitieke sluimer

 

De oorlog is terug in Europa. De Russische aanval op Oekraïne dwingt Europa de geopolitieke realiteit onder ogen te komen. Is de positie van Europa, met alle afhankelijkheden van de Verenigde Staten, China, Rusland en andere staten wel houdbaar?


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 19,90

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Ontwaken uit de geopolitieke sluimer

De oorlog is terug in Europa. De Russische aanval op Oekraïne dwingt Europa de geopolitieke realiteit onder ogen te komen. Is de positie van Europa, met alle afhankelijkheden van de Verenigde Staten, China, Rusland en andere staten wel houdbaar? En hoe moeten Europa en de Europese Unie zichzelf geopolitiek positioneren?
In deze bundel aandacht voor de geopolitieke spanningen waar men in Europa al langer mee worstelt, maar waar we nu werkelijk mee worden geconfronteerd. De bijdragen gaan moeilijke thema's niet uit de weg. Zo wordt er gesproken over territorium, macht en identiteit. Het zijn thema's die lang buiten het denken en doen van de Europese bestuurskamers zijn gehouden, maar die hernieuwde aandacht behoeven.
Ontwaken uit de geopolitieke sluimer: De herpositionering van Europa in een woelige wereld bestaat uit bijdragen van Govert Buijs, Luuk van Middelaar, Frans-Paul van der Putten, Monika Sie Dhian Ho, Haroon Sheikh, Paul Scheffer, Paul Timmers, Eelke de Jong, René Cuperus, Trineke Palm, en Paul Bosman.


ISBN
9789463014281
Pagina's
172
Verschenen
NUR
697
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Eburon