Boekhandel Douwes Den Haag

St. Ex

Een prins in zijn citadel

Bernard Chabbert & Romain Hugault

St. Ex

St. Ex

Een prins in zijn citadel

St. Ex

 

Wie was Antoine de Saint-Exupéry, de schrijver van 'De kleine prins' en gedreven vliegenier? Lees het deze helder geschreven biografie door Bernard Chabbert en geïllustreerd door Romain Hugault.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 39,95


Beschrijving St. Ex

Een van de meest gelezen boeken ter wereld is ‘De kleine prins’, waarvan inmiddels zo’n 200 miljoen exemplaren zijn verkocht. De auteur, Antoine de Saint-Exupéry, bijgenaamd Saint-Ex, was een paradoxaal persoon: iedereen kent zijn naam, weet dat hij een van de vliegeniers was van de legendarische Aeropostale, en dat hij in oorlogstijd stierf tijdens de vlucht...

Maar deze atypische kerel leefde vooral een kort, buitengewoon en verrassend bestaan van 44 jaar waarin hij genoeg meemaakte om tien representatieve romans van de 20e eeuw te schrijven. En over het laatste gaat dit boek, geschreven door Bernard Chabbert, journalist-piloot, zoon van een andere Aeropostale vliegenier. Deze biografie is tevens voorzien van prachtige illustraties getekend door Romain Hugault, naast tekenaar tevens een gedreven piloot.


ISBN
9789463068161
Pagina's
176
Verschenen
NUR
321
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Silvester Strips

Biografieën literaire auteurs