Boekhandel Douwes Den Haag

In de putten

natuurdagboek uit een conflictlandschap

Dirk Draulans

In de putten

In de putten

natuurdagboek uit een conflictlandschap

In de putten

 

In de Putten Natuurdagboek uit een conflictlandschap Al enkele jaren woont Dirk Draulans in de Scheldepolders, vlak bij het immer uitdijende havengebied. Daar ziet hij elk seizoen hoe mens en natuur elkaar helpen of voor de voeten lopen.


Direct te downloaden

€ 9,99


Beschrijving In de putten

In de Putten
Natuurdagboek uit een conflictlandschap
Al enkele jaren woont Dirk Draulans in de Scheldepolders, vlak bij het immer uitdijende havengebied. Daar ziet hij elk seizoen hoe mens en natuur elkaar helpen of voor de voeten lopen. In zijn natuurdagboek In de Putten volgt hij een jaar lang zijn omgeving. Het is het relaas van een leven in een conflictzone, waar mensen wonen en werken met vaak onverzoenbare belangen. Dirk Draulans neemt het standpunt in van de natuurminnaar die meent dat niet alleen kwetsbare mensen, maar ook kwetsbare dieren aandacht verdienen. Nauwkeurig beschrijft hij wat er elk seizoen in de natuur gebeurt en hoe het gebied verandert. 'Er is geen ongerepte natuur meer in ons land', schrijft Dirk Draulans. 'Er is alleen nog natuur die gedoogd wordt, of die gemaakt wordt op plaatsen waar ze zo min mogelijk in de weg ligt.' In de Putten is een boek waarin onze dubbelzinnige houding tegenover de natuur haarscherp wordt ontleed. Het is een wonderlijke ontdekkingstocht vol prachtige weidevogels, menselijke overmoed en nostalgie naar een voorbije wereld die nog helemaal anders was, maar daarom niet noodzakelijk beter.


DIRK DRAULANS
(1956) is bioloog, journalist en schrijver. Hij is doctor in
de wetenschappen en werkte aan de universiteit van Oxford, waar hij zich bekwaamde in
de gedragswetenschappen. Sinds 1987 is hij redacteur
bij Knack. Zijn ervaringen als oorlogscorrespondent en Afrikaganger heeft hij neergeschreven in tal van geruchtmakende boeken. In 2012 verscheen het succesvolle Samen voor ons eigen. Van
De macht van het minuscule (2014) werd er ook een revelerende reportagereeks gemaakt voor Canvas.


ISBN
9789463100434
Pagina's
485
Verschenen
NUR
410
Druk
1
Uitvoering
E-book
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Polis

Natuur
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren