Boekhandel Douwes Den Haag

Regisseer je klas

Theorie bij het oefeningenboek klasmanagement

Elke Struyf & Gilberte Verbeeck

Regisseer je klas

Regisseer je klas

Theorie bij het oefeningenboek klasmanagement

Regisseer je klas

 

Dit boek is ontstaan uit lectuur en praktijk. We ambiëren om (toekomstige) leraren noodzakelijke kennis aan te reiken om effectieve klasmanagementvaardigheden te ontwikkelen. We zijn ervan overtuigd dat je kunt leren hoe je voor de klas moet staan.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,50


Beschrijving Regisseer je klas

Dit boek is ontstaan uit lectuur en praktijk. We ambiëren om (toekomstige) leraren noodzakelijke kennis aan te reiken om effectieve klasmanagementvaardigheden te ontwikkelen. We zijn ervan overtuigd dat je kunt leren hoe je voor de klas moet staan. Een (wetenschappelijke) kennisbasis is volgens ons een eerste belangrijke stap in het ontwikkelen van de nodige competenties op dit vlak: weten wat je kunt doen en waarom én weten wat je het best vermijdt en waarom. Het boek zet de leraar aan tot zelfreflectie en bijsturen van het eigen lerarengedrag om zo een goede regisseur te worden in elke klassituatie.


Theorie kan je lezen, begrijpen, studeren. Voor ze daadwerkelijk je handelen kan sturen, moet je de theorie zo beheersen dat ze spontaan in je opkomt bij het analyseren van je lessen op het vlak van klasmanagement. Daarom hebben we ook oefeningen ontwikkeld met authentieke situaties en casussen in het boek Regisseer je klas. Oefeningen in klasmanagement. Vanuit deze oefeningen willen we (toekomstige) leraren laten nadenken over aspecten van goed klasmanagement, hen inzichten bijbrengen en vooral in interactie met anderen ideeën laten uitwisselen. Bij elke oefening staat telkens een korte theoretische duiding. Dit theoretische boek geeft hierbij meer achtergrond. Hoewel de boeken samen één geheel vormen, zijn ze ook los van elkaar waardevolle lectuur in het kader van klasmanagement.


ISBN
9789463106146
Pagina's
160
Verschenen
NUR
840
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Pelckmans uitgevers

Onderwijs