Boekhandel Douwes Den Haag

Gebiedsontwikkeling tijdens de stikstofcrisis

J.C. Verdaas & W.J. Bosma & M.M. Kaajan

Gebiedsontwikkeling tijdens de stikstofcrisis

Gebiedsontwikkeling tijdens de stikstofcrisis

Gebiedsontwikkeling tijdens de stikstofcrisis

 

Voordat de coronacrisis uitbrak noemde Mark Rutte de stikstofcrisis de grootste crisis uit zijn carrière als premier. Zijn verzuchting volgde op de bekende PAS-uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 29 mei 2019.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 42,50

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Gebiedsontwikkeling tijdens de stikstofcrisis

Voordat de coronacrisis uitbrak noemde Mark Rutte de stikstofcrisis de grootste crisis uit zijn carrière als premier. Zijn verzuchting volgde op de bekende PAS-uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 29 mei 2019. Deze uitspraak zorgde er voor dat de ruimte voor nieuwe gebiedsontwikkelingen aanzienlijk werd ingeperkt, terwijl juist de komende 10 jaar 1 miljoen woningen moeten worden gebouwd. Miljarden aan investeringen in de gebiedsontwikkeling en infrastructuur staan op losse schroeven door de uitspraak van de Afdeling. Inmiddels is naar aanleiding van deze uitspraak de Wet stikstofreductie en natuurherstel in werking getreden. Maar deze wet biedt maar in beperkte mate een uitweg in de stikstofcrisis. Preadviseurs Co Verdaas (hoogleraar gebiedsontwikkeling TU Delft), Marieke Kaajan (ENVIR advocaten) en Willem Bosma (Van der Feltz advocaten) gaan in op de vraag hoe deze uitweg wel kan worden gevonden. Zij richten zich daarbij op gebiedsontwikkeling en op het omgevingsrecht. Met het preadvies bent u als professional in het bouwrecht goed voorbereid op maatregelen die Nederland de komende jaren staan te wachten op het gebied van stikstofreductie en natuurherstel.


ISBN
9789463150651
Pagina's
160
Verschenen
NUR
823
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Stichting Instituut voor Bouwrecht

Dit boek maakt deel uit van het abonnement Publicatie van de Vereniging voor Bouwrecht. U kunt zich daarop abonneren zodat u altijd de nieuwste boeken in huis heeft.

abonneren

Staats- en bestuursrecht