Boekhandel Douwes Den Haag

Rot zelf lekker op

Over politiek incorrect en ander ongepast taalgebruik

Piet van Sterkenburg

Rot zelf lekker op

Rot zelf lekker op

Over politiek incorrect en ander ongepast taalgebruik

Rot zelf lekker op

 

Geert Wilders (PVV) zegt tijdens de Algemene Beschouwingen tegen fractievoorzitter Tunahan Kuzu van de partij Denk: ‘Rot zelf lekker op.’ En in de Vlaamse krant Het Nieuwsblad schrijven Chris Snick en Wim Dehandschutter: ‘Natuurlijk is het zeer gezond om af en toe vuile kuthollander te roepen.


Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis

€ 16,00

Bezorgen: Op werkdagen voor 21.00 uur besteld volgende dag in huis


Beschrijving Rot zelf lekker op

Geert Wilders (PVV) zegt tijdens de Algemene Beschouwingen tegen fractievoorzitter Tunahan Kuzu van de partij Denk: ‘Rot zelf lekker op.’ En in de Vlaamse krant Het Nieuwsblad schrijven Chris Snick en Wim Dehandschutter: ‘Natuurlijk is het zeer gezond om af en toe vuile kuthollander te roepen. Hang maar weer eens achter zo’n caravan.’
'Rot zelf lekker op' is een verzameling van politiek-incorrecte en explosieve woorden die lang niet altijd in naslagwerken zijn beschreven. Toch zijn ze vaak de adrenaline in berichten op sociale media als Facebook, YouTube en GeenStijl. Ook die woorden verdienen het naar hun maatschappelijke aard beschreven en uitgestald te worden. 'Rot zelf lekker op' doet dat in alle toonaarden.
Woorden die politiek niet correct zijn volgens het merendeel van onze moedertaalsprekers worden hier soms speels, soms met een kwinkslag, maar ook vaak ironisch beschreven. Waar nodig zijn ze van een verklarend commentaar voorzien.

Piet van Sterkenburg (1942) is emeritus hoogleraar Nederlandse Lexicologie te Leiden en gasthoogleraar aan de Vrije Universiteit van Brussel. In 1993 ontving hij een eredoctoraat van de Universiteit van Wroclaw in Polen en in 2001 van de Universiteit van Stellenbosch in Zuid-Afrika. In 2005 werd hij ereburger van de stad Leiden en in 2017 Erelid Maatschappij der Nederlandse Letterkunde.


ISBN
9789463191500
Verschenen
NUR
610
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Scriptum

Taal
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren