Boekhandel Douwes Den Haag

Diepe zakken

Op fietssafari voor het goede doel

Karin Anema

Diepe zakken

Diepe zakken

Op fietssafari voor het goede doel

Diepe zakken

 

Met een extreme mountainbikesafari door Tanzania en Kenia haalt een groep fietsers sponsorgeld op voor weesmeisjes. Ze fietsen zich kapot maar helpen ze het land? De lokale gids heeft daar een heel eigen kijk op.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 16,95

Ophalen: Nu 3 op voorraad in de winkel
Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Diepe zakken

Met een extreme mountainbikesafari door Tanzania en Kenia haalt een groep fietsers sponsorgeld op voor weesmeisjes. Ze fietsen zich kapot maar helpen ze het land? De lokale gids heeft daar een heel eigen kijk op. Ondertussen verschuift de safari steeds vaker naar eigen angsten en verlangens. Met vaart en humor leidt Karin Anema de lezer door een wervelende mix van Afrika en Westers verlangen naar zingeving. Extreme sportieve uitdagingen voor een goed doel zijn dé manier om sponsorgeld op te halen voor ontwikkelingshulp. Zoals in deze roman, waar tegenstrijdige figuren hun alledaagse leven met een fietssafari door Tanzania en Kenia een moment betekenis en zin proberen te geven. Voor weesmeisjes. Voor Afrikaanse begrippen is de onderneming iets om je wenkbrauwen bij op te trekken.

Karin Anema (1955) is schrijfster en journaliste. Met groot inlevingsvermogen en met oog voor sprekende details verdiept zij zich vooral in gesloten culturen. Van haar verschenen eerder onder meer De groeten aan de koningin, Mexicaanse sneeuw, De laatste grens, Vandaag koop ik alle kleuren, Boegwater en De wet van de stilte. Een aantal van haar boeken werd genomineerd en vertaald.

Jan Pronk, voormalig diplomaat en oud-minister van Ontwikkelingssamenwerking: 'Een nietsontziend relaas over de zin en onzin van het najagen van goede doelen in verre landen.'


ISBN
9789463191951
Pagina's
160
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Scriptum Books

Literaire non-fictie