Boekhandel Douwes Den Haag

Als de kat van huis is ...

Katten, muizen en honden in spreekwoorden en gezegdes

Ingrid Schubert & Maria van Donkelaar & Martine van Rooijen & Dieter Schubert

Als de kat van huis is ...

Als de kat van huis is ...

Katten, muizen en honden in spreekwoorden en gezegdes

Als de kat van huis is ...

 

Als kater Felix een avondje gaat stappen, dansen de muizen rock-’n’roll op tafel. Als de baas van teckel Bella thuiskomt is het hommeles: kater Felix en Bella leven voortaan als kat en hond. En de muizen willen kater Felix de bel aanbinden.


Nog te verschijnen

€ 22,50

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving Als de kat van huis is ...

Als kater Felix een avondje gaat stappen, dansen de muizen rock-’n’roll op tafel. Als de baas van teckel Bella thuiskomt is het hommeles: kater Felix en Bella leven voortaan als kat en hond. En de muizen willen kater Felix de bel aanbinden. Maar wie gaat dat gevaarlijke karwei eigenlijk doen? Zo beleven kater Felix, teckel Bella en de familie Muis, die in één huis wonen tal van avonturen. En elk avontuur is een spreekwoord of gezegde.
In 'Als de kat van huis is…' worden op een speelse, humoristische wijze spreekwoorden en gezegdes aangeboden. Want die zijn belangrijk in ons taalgebruik. Je drukt iets in het kort uit en iedereen begrijpt je. En kinderen vinden het leuk: het doet een beroep op hun creativiteit. Bezig zijn met spreekwoorden en gezegdes betekent spelen met taal. De zeventien spreekwoorden en gezegdes in de vorm van avonturen zijn op rijm gezet door Zilveren Griffel-winnaar Maria van Donkelaar en Martine van Rooijen. Daarnaast geven de auteurs een duidelijke uitleg van de spreekwoorden en gezegdes en laten ze zien hoe kinderen ze in hun dagelijkse leven kunnen gebruiken. Zo is het ook voor leerkrachten een waardevol boek.

'Als de kat van huis is…' is rijk geïllustreerd door de veelgeprezen Ingrid en Dieter Schubert, die al vele male bewezen hebben meesters te zijn in het verbeelden van dieren.


ISBN
9789463193009
Pagina's
48
Verschenen
NUR
280
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
NBC - Parade

Fictie kinder- en jeugdboeken