Boekhandel Douwes Den Haag

F*cking start-ups en andere corporate onzin

Welkom in het tijdperk van de intrapreneur

Lode Uytterschaut

F*cking start-ups en andere corporate onzin

F*cking start-ups en andere corporate onzin

Welkom in het tijdperk van de intrapreneur

F*cking start-ups en andere corporate onzin

 

Start-ups zijn de nieuwe pioniers. Maar ze komen met zovele uit de grond gesproten dat het lijkt alsof elke 22-jarige met een half idee een start-up kan beginnen, inclusief geld ophalen, een team uitbouwen en de markt veroveren.


Nog te verschijnen

€ 25,00

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving F*cking start-ups en andere corporate onzin

Start-ups zijn de nieuwe pioniers. Maar ze komen met zovele uit de grond gesproten dat het lijkt alsof elke 22-jarige met een half idee een start-up kan beginnen, inclusief geld ophalen, een team uitbouwen en de markt veroveren. De hype ziet enkel de succesverhalen en vergeet al het gewroet in de marge. 

De founders van deze start-ups laten een carrière op de payroll in een groot bedrijf varen omdat ze maar één optie zien: hun eigen idee uitbouwen. Ze passen zo voor grote organisaties met naam en faam. Dat komt omdat er iets fundamenteel mis is met de manier waarop veel bedrijven met innovatie omgaan. Managers vestigen ijdele hoop op een samenwerking met innovatieconsultants of start-ups, en negeren daarbij de innovatieve kracht, de creativiteit en het ondernemerschap van hun eigen medewerkers. Ze denken vooral niet na over hoe ze die mensen met goede ideeën door de permafrost kunnen leiden, dat barre diepgevroren landschap van structuren, procedures en halsstarrig management. Bedrijven verliezen op die manier nieuwe ideeën, potentiële business en medewerkers met de skills en het engagement om die nieuwe business te realiseren.


In F*cking start-ups verwoordt Lode Uytterschaut, oprichter en CEO van de grootste start-upaccelerator in België, de onderliggende gedachte van veel corporate bedrijfsleiders en stuurt ze boemeranggewijs weer hun richting uit. Uytterschaut toont hoe intrapreneurs als ondernemend medewerker in een grote organisatie, corporate of overheid echt iets in beweging kunnen zetten. Hij schrijft voor doeners en trekkers. Mensen die frisse ideeën hebben en de goesting om ermee aan de slag te gaan. Het boek is een handleiding, maar ook een spiegel. Want als jij die aspirant-start-upper bent, dan is het hoog tijd om het niet langer op ‘het management’ te steken, maar zelf actie te ondernemen binnen je bedrijf.

Lode Uytterschaut is oprichter en CEO van Start it @KBC, de grootste Belgische accelerator voor start-ups. Hij is er mentor, matchmaker en evangelist. In 2019 richtte Lode Start it X op, dat corporates en intrapreneurs op een unieke manier ondersteunt in hun innovatietraject. Hij is een veelgevraagd spreker, Singularity University-alumnus en Advisory Board Member bij SXSW.


ISBN
9789463372428
Verschijnt
NUR
800
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Pelckmans Pro

Management en Economie
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren