Boekhandel Douwes Den Haag

Het BOOSboek

Jan Flamend

Het BOOSboek

Het BOOSboek

Het BOOSboek

 

Boosheid, woede en agressie zijn alomtegenwoordig in onze beschaafde wereld. Die lijkt schijnbaar rustig voort te kabbelen, maar onderhuids leven veel ongenoegen, frustratie en ergernis. Op geregelde tijdstippen zoeken die een weg naar buiten in manifestaties, hooligangeweld, verkeersagressie, knokpartijen en haatpraat op sociale media.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 24,50


Beschrijving Het BOOSboek

Boosheid, woede en agressie zijn alomtegenwoordig in onze beschaafde wereld. Die lijkt schijnbaar rustig voort te kabbelen, maar onderhuids leven veel ongenoegen, frustratie en ergernis. Op geregelde tijdstippen zoeken die een weg naar buiten in manifestaties, hooligangeweld, verkeersagressie, knokpartijen en haatpraat op sociale media. Boosheid is onze tweede natuur geworden en we doen amper nog moeite om die niet te ventileren. Het is zo gemakkelijk om toe te geven aan de vele ergernissen. Een moord is zo gepleegd. We zijn ons wel bewust van de mogelijke kwalijke gevolgen kan hebben en er wordt vaak gepleit voor meer mildheid, empathie en wederzijds begrip. Conflictbeheersing is een essentiële vaardigheid geworden in deze kolerieke wereld.
Wat maakt ons zo kwaad? Waar komt die grimmigheid vandaan? Was men vroeger ook zo balsturig? Hoe voelt die boosheid aan? Welke schade richt die agressie aan? Wat is er goed aan? Hoe kunnen beter met we onze misnoegdheid omgaan? Hoe lossen bekende en onbekende mensen hun knorrigheidsprobleem op?
Dit boek is een handleiding voor gemoedsrust en wereldvrede. Want, zoals de wijze Confucius zei, als je wraak zoekt, moet je meteen twee graven delven.Jan Flamend stapte na een academische carrière aan het Instituut voor Literatuurwetenschap van de KU Leuven over naar het zakenleven. Hij werkte voor technologiebedrijven en stichtte het internationaal gerenommeerde opleidingsbedrijf Valueselling.be. Daarnaast was hij ook jarenlang recensent voor De Standaard der Letteren en schreef hij diverse boeken over literatuur, communicatie en verkoop. Met zijn essay Allemaal ego’s. Het gevecht om aandacht (2022) raakte hij een gevoelige snaar.


ISBN
9789463377102
Pagina's
140
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Pelckmans uitgevers

Mens en Maatschappij