Boekhandel Douwes Den Haag

Het grote ontbreekwoordenboek

Rick De Leeuw & Ruud Hendrickx

Het grote ontbreekwoordenboek

Het grote ontbreekwoordenboek

Het grote ontbreekwoordenboek

 

In het voorjaar van 2022 startte bij Nieuwe feiten op Radio 1 de rubriek ‘het ontbreekwoord’. Daarin gaat Rick de Leeuw elke week met de gewaardeerde hulp van de luisteraars op zoek naar woorden die in de Nederlandse taal – helaas – nog niet bestaan.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 14,50


Beschrijving Het grote ontbreekwoordenboek

In het voorjaar van 2022 startte bij Nieuwe feiten op Radio 1 de rubriek ‘het ontbreekwoord’. Daarin gaat Rick de Leeuw elke week met de gewaardeerde hulp van de luisteraars op zoek naar woorden die in de Nederlandse taal – helaas – nog niet bestaan. ‘Hamerglas’, ‘kapotverbeteren’, ‘einderzucht’, ‘overouderen’, ‘huicheljuichen’, ‘sopperen’; het zijn maar enkele van de tientallen nieuwe woorden die inmiddels geboren zijn onder het wakende oog van enig en alwetend jurylid Ruud Hendrickx.


Hoe maak ik zelf een ontbreekwoord? Aan welke criteria moet een nieuw woord voldoen? In dit boekje wordt de Nederlandse taal op een vrolijke manier verrijkt en lees je hoe je daar zelf een steentje aan kunt bijdragen.Rick de Leeuw is zanger, schrijver, dichter. Hij woont en werkt in het wonderschone dorpje Heks.Ruud Hendrickx was taalraadsman van de VRT en is hoofdredacteur van de Dikke Van Dale.


ISBN
9789463378314
Pagina's
120
Verschenen
NUR
610
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Pelckmans uitgevers