Boekhandel Douwes Den Haag

De staat voorbij

Een nieuwe weg naar recht, welvaart en vrede

Karel Beckman

De staat voorbij

De staat voorbij

Een nieuwe weg naar recht, welvaart en vrede

De staat voorbij

 

In De Staat Voorbij schetst Karel Beckman een toekomstvisie die een uitweg biedt uit de politieke crisis in de wereld. Hij gaat in tegen het heersende geloof – van zowel “links” als “rechts” – dat de Staat kan zorgen voor economische groei, goed onderwijs, en goede voorzieningen, en een einde kan maken aan misdaad, discriminatie, en ongewenst gedrag.


Direct te downloaden

€ 4,99


Beschrijving De staat voorbij

In De Staat Voorbij schetst Karel Beckman een toekomstvisie die een uitweg biedt uit de politieke crisis in de wereld. Hij gaat in tegen het heersende geloof – van zowel “links” als “rechts” – dat de Staat kan zorgen voor economische groei, goed onderwijs, en goede voorzieningen, en een einde kan maken aan misdaad, discriminatie, en ongewenst gedrag. Hij laat zien dat Staatsdwang juist de oorzaak is van onze problemen. Het is de Staat die het financiële stelsel aanstuurt en samen met de banken recessies veroorzaakt. Het is de Staat die zorgt voor permanente inflatie en daarmee de pensioenen en koopkracht van burgers uitholt. Het is staatsbemoeienis die zorg en onderwijs verstikt. Het is Staatsmacht die verantwoordelijk is voor corruptie, onderdrukking en oorlog in de wereld.
Beckman stelt hier het libertarische ideaal tegenover van zelfbeschikkingsrecht voor ieder mens. Een wereld zonder Staatsdwang waarin mensen niet in een systeem worden gedwongen maar hun eigen politieke stelsel kunnen kiezen. Waarin recht van onderaf tot stand komt, de aarde eerlijk wordt verdeeld, en mensen niet ten koste van elkaar leven maar bijdragen aan elkaars welvaart en welzijn. Volgens Beckman is dit geen utopie maar een redelijk eenvoudig te verwezenlijken ideaal, waarvoor slechts nodig is dat we anders tegen ons politieke systeem aan gaan kijken.


ISBN
9789463387644
Verschenen
NUR
754
Druk
1
Uitvoering
E-book
Taal
Nederlands
Uitgever
Aspekt B.V., Uitgeverij

Politicologie