Boekhandel Douwes Den Haag

Augustinus, De laatste visvangst

Verhandelingen 55-124 over het Johannesevangelie

Aurelius Augustinus

Augustinus, De laatste visvangst

Augustinus, De laatste visvangst

Verhandelingen 55-124 over het Johannesevangelie

Augustinus, De laatste visvangst

 

Ingeleid, vertaald en van aantekeningen voorzien door Hans Tevel en Hans van Reisen Verschenen in de serie: Augustinus-uitgaven De laatste visvangst bevat de verhandelingen 55-124 over het Johannesevangelie en vormt een drieluik met de eerdere uitgaven Geef mij te drinken (1-23) en Brood om van te leven (24-54).Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis

€ 39,90

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Augustinus, De laatste visvangst

Ingeleid, vertaald en van aantekeningen voorzien door Hans Tevel en Hans van Reisen


Verschenen in de serie: Augustinus-uitgaven


De laatste visvangst bevat de verhandelingen 55-124 over het Johannesevangelie en vormt een drieluik met de eerdere uitgaven Geef mij te drinken (1-23) en Brood om van te leven (24-54). De verhandelingen over het Johannesevangelie behoren tot het onbetwiste hoogtepunt van de verkondiging in de vroege kerk. De 70 verhandelingen in deze bundel vormen een aaneengesloten toelichting op de hoofdstukken 13 tot en met 21 van het Johannesevangelie. Ze geven een nauwkeurig en kleurrijk beeld van Augustinus als bijbeluitlegger en pastor. Z werden door Augustinus op verzoek van anderen opgetekend en waren bestemd om elders te worden voorgelezen.


Men kan alleen maar grote bewondering hebben voor de zorgvuldige manier waarop Augustinus de soms moeilijke toespraken van Jezus in dit evangelie geduldig voor zijn toekomstige lezers en luisteraars heeft toegelicht. Dit boek biedt van deze verhandelingen de eerste volledige Nederlandse vertaling.


ISBN
9789463403078
Pagina's
500
Verschijnt
NUR
700
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Damon VOF

Geloofsopvoeding