Boekhandel Douwes Den Haag

In dialoog met de natuur

Vroegchristelijke denkers over het scheppingsverhaal

Fred Ledegang

In dialoog met de natuur

In dialoog met de natuur

Vroegchristelijke denkers over het scheppingsverhaal

In dialoog met de natuur

 

De vraag naar het ontstaan van de wereld heeft de mensheid altijd al beziggehouden. Dit boek geeft een overzicht van de wijze waarop vroegchristelijke denkers in de eerste vijf eeuwen van onze jaartelling met het scheppingsverhaal zijn omgegaan.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 34,90

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving In dialoog met de natuur

De vraag naar het ontstaan van de wereld heeft de mensheid altijd al beziggehouden. Dit boek geeft een overzicht van de wijze waarop vroegchristelijke denkers in de eerste vijf eeuwen van onze jaartelling met het scheppingsverhaal zijn omgegaan.


Voortbordurend op de inzichten van de oude natuurfilosofen, Plato en Philo, komt in dit boek een breed palet aan christelijke denkers en verklaringen voorbij, waarbij zowel geprobeerd is het scheppingsverhaal letterlijk als allegorisch uit te leggen. We zien bij de behandelde denkers veel overeenkomsten, maar ook verschillen, waarbij het verschil tussen het traditionele christendom en de gnostiek het meest uitgesproken is. Daarbij komen we geregeld thema’s tegen die verrassend actueel zijn.


ISBN
9789463403405
Pagina's
368
Verschenen
NUR
700
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Damon VOF

Geloofsopvoeding