Boekhandel Douwes Den Haag

Leren laveren

Een daoïstisch curriculum voor de levensweg

Woei-Lien Chong

Leren laveren

Leren laveren

Een daoïstisch curriculum voor de levensweg

Leren laveren

 

In 'Leren laveren' onderzoeken we de aard van het mysterie 'Dao', hoe de kennis ervan in het dagelijks leven in praktijk kan worden gebracht en wat daarbij de rol is van meditatietechnieken.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 29,90

Ophalen: Nu 1 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Leren laveren

De 'Daodejing' van Laozi, de eerste grondtekst van het daoïsme, wordt wel eens het ?meest geciteerde boek op de Bijbel na? genoemd. Het is waarschijnlijk ook het minst begrepen werk in de Westerse wereld. Iedereen kent de sleuteltermen Dao en wuwei, maar weinig mensen weten dat de uitleg over de betekenis ervan alleen was voorbehouden aan ingewijden. Zij hadden de mystieke initiatie doorlopen die Laozi beschrijft in zijn befaamde openingsaforisme. Dat blijkt een spirituele tekst te zijn die de leerling moest inwijden in het grote mysterie dat Laozi Dao noemt. De leerling die in dit mysterie was ingewijd kon de ultieme manier van handelen in praktijk brengen. Die manier van handelen noemt Laozi 'wuwei'.

In 'Leren laveren' onderzoeken we de aard van het genoemde mysterie, hoe de kennis ervan in het dagelijks leven in praktijk kan worden gebracht en wat daarbij de rol is van de meditatietechnieken die Laozi en Zhuangzi beschrijven.

'Leren laveren' is het vervolg op 'Filosofie met de vlinderslag'.


ISBN
9789463404136
Pagina's
256
Verschenen
NUR
739
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Damon VOF