Boekhandel Douwes Den Haag

Brexit, Brussel, Brabant

Wat de EU van de Britten kan leren (en van Helmonders)

Mathijs Schiffers

Brexit, Brussel, Brabant

Brexit, Brussel, Brabant

Wat de EU van de Britten kan leren (en van Helmonders)

Brexit, Brussel, Brabant

 

Dit boek schetst een informatief en verrassend beeld van de dagelijkse gang van zaken in het hart van Europa. Hierdoor wordt de zin en onzin van de EU voor de lezer een stuk begrijpelijker.


Leverbaar

€ 19,90

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen


Beschrijving Brexit, Brussel, Brabant

De Europese Unie is een instituut dat veel impact heeft op onze levens, maar dat bijna niemand kent. Aan de hand van de ervaringen van de Helmondse journalist Mathijs Schiffers en de kleurrijke Europarlementariërs Toine Manders en Mohammed Chahim uit dezelfde stad, krijgt de EU een gezicht. Grote en complexe dossiers als klimaat- en natuurwetten komen voorbij in dit lichtvoetige relaas. Net als het corruptieschandaal Qatargate, een halfslachtig burgerberaad en ‘luchtige’ zaken als universele stekkers. Dit alles tegen de achtergrond van de Brexit, het vertrek van de Britten dat de EU zo schokte.

'Brexit, Brussel, Brabant' schetst een informatief en verrassend beeld van het reilen en zeilen van de dagelijkse gang van zaken in het hart van de Europese Unie. Het handelen van de mensen die het er voor het zeggen hebben staat daarbij centraal. Hierdoor wordt de zin en onzin van de EU voor de lezer een stuk begrijpelijker.


ISBN
9789463404167
Pagina's
176
Verschenen
NUR
697
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Uitgeverij Damon VOF

Politieke geschiedenis en geschiedenis van de internationale betrekkingen