Boekhandel Douwes Den Haag

Meer dan jazz

Stef Slembrouck

Meer dan jazz

Meer dan jazz

Meer dan jazz

 

Jazz kennen we als dé muziekstijl van de improvisatie. Maar hoe gaat de improvisator tewerk om in real time in interactie te gaan met zijn medemuzikanten? Hoe zijn jazzmuziek en beweging onlosmakelijk met elkaar verbonden?


Niet leverbaar

€ 32,95

Niet leverbaar


Beschrijving Meer dan jazz

Jazz kennen we als dé muziekstijl van de improvisatie. Maar hoe gaat de improvisator tewerk om in real time in interactie te gaan met zijn medemuzikanten?
Hoe zijn jazzmuziek en beweging onlosmakelijk met elkaar verbonden?
Jazz als 'muziek van het moment' en de technologie van een gefixeerde opname: een gearrangeerd huwelijk?
Hoe kon jazz - overgewaaid uit Amerika - in Europa een graadmeter worden van moderniteit in maatschappij en literatuur? En wat met de rol van Europese steden zoals Londen?
Wat precies maakt jazz zo boeiend voor zijn luisteraars?
Welke iconen én goed bewaarde geheimen hebben de ontwikkeling van het genre mee bepaald?

Wie dit boek leest, kijkt door een caleidoscoop naar een van de meest intrigerende muziekgenres van de 20ste eeuw. Het belicht jazz vanuit diverse invalshoeken: musicologisch, historisch, sociologisch en in relatie tot andere kunsten, zoals literatuur en film. Alle bijdragen steunen op actueel wetenschappelijk onderzoek. En net dat maakt dit werk uniek: jazz kan immers in het Nederlandse taalgebied nog maar recent op onderzoeksbelangstelling rekenen. De auteurs werden geselecteerd op basis van hun specifieke expertise of zijn insiders in de wereld van de jazzmuziek, onder andere als musici.


ISBN
9789463441209
Verschenen
NUR
660
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Acco

Muziek
ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


meer informatie

ondertitel

serie

auteur


abonneren