Boekhandel Douwes Den Haag

Einddoel Witte Huis

Hoe Amerikanen hun president kiezen

Koen Petersen

Einddoel Witte Huis

Einddoel Witte Huis

Hoe Amerikanen hun president kiezen

Einddoel Witte Huis

 

Einddoel Witte Huis In 2020 gaan de Amerikanen naar de stembus om een nieuwe president te kiezen. Maar hoe verlopen die verkiezingen precies? Wie kan zich kandidaat stellen, hoe werken voorverkiezingen, hoe zit het met de financiering van de campagnes, en waarom wordt de president gekozen door kiesmannen, en niet rechtstreeks door de Amerikaanse kiezers?Direct te downloaden

€ 9,95


Beschrijving Einddoel Witte Huis

Einddoel Witte Huis

In 2020 gaan de Amerikanen naar de stembus om een nieuwe president te kiezen. Maar hoe verlopen die verkiezingen precies? Wie kan zich kandidaat stellen, hoe werken voorverkiezingen, hoe zit het met de financiering van de campagnes, en waarom wordt de president gekozen door kiesmannen, en niet rechtstreeks door de Amerikaanse kiezers? Ondersteund door historische wetenswaardigheden en met oog voor grappige ¬details legt Koen Petersen het proces helder uit. In 21 hoofdstukken loopt hij het hele verkiezingsjaar door en geeft de achtergronden bij begrippen als caucus, ¬primary, running mate, swing states en Electoral College. Een onmisbare gids voor wie onafhankelijk van bevooroordeelde analisten de Amerikaanse presidentsverkiezingen wil volgen en begrijpen.

Koen Petersen (1968) is politicoloog en amerikanist. Hij woonde enige tijd in New York, reist jaarlijks diverse keren naar de Verenigde Staten en volgt de Amerikaanse politiek op de voet.


ISBN
9789463480734
Verschenen
NUR
754
Druk
1
Uitvoering
E-book
Taal
Nederlands
Uitgever
EW-boeken