Boekhandel Douwes Den Haag

Hoe we liefhebben

Vorming tot celibatair leven

John Mark Falkenhain

Hoe we liefhebben

Hoe we liefhebben

Vorming tot celibatair leven

Hoe we liefhebben

 

Benedictijnermonnik en klinisch psycholoog John Mark Falkenhain presenteert in dit boek een eenvoudig maar gedegen programma voor de vorming tot het celibataire leven. Voor wie de keuze maakt om ongehuwd te blijven omwille van het Rijk Gods, blijft het celibaat een bijzondere uitdaging die in iedere levensfase de nodige aandacht vraagt.


Leverbaar

€ 32,00

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen


Beschrijving Hoe we liefhebben

Benedictijnermonnik en klinisch psycholoog John Mark Falkenhain presenteert in dit boek een eenvoudig maar gedegen programma voor de vorming tot het celibataire leven. Voor wie de keuze maakt om ongehuwd te blijven omwille van het Rijk Gods, blijft het celibaat een bijzondere uitdaging die in iedere levensfase de nodige aandacht vraagt. Falkenhain biedt in dit boek heel wat inzichten en praktische handvatten die hierbij kunnen helpen.

De auteur staat stil bij de theologische en psychologische aspecten van de groei in het celibataire leven. Hij werkt vier grote inhoudelijke domeinen uit: motivaties voor het celibaat, theologische aspecten, seksuele identiteit en nodige vaardigheden voor het celibataire leven. Falkenhain biedt een systematisch leertraject aan met leerinhouden, concrete vormingsdoelen, benchmarks en evaluatiemogelijkheden.

Dit boek gaat over het celibaat en richt zich dus in de eerste plaats tot celibatairen. Het model is niet alleen van toepassing op de priesteropleiding in seminaries, maar geldt ook voor de vorming van vrouwelijke en mannelijke religieuzen. Los van de opleiding is zijn programma perfect bruikbaar in iedere fase van het leven. Veel onderwerpen zijn zo algemeen menselijk dat ze niet alleen voor celibatairen relevant zijn maar voor al wie pastoraal actief is.


ISBN
9789463714631
Pagina's
264
Verschenen
NUR
700
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Gompel & Svacina

Geloofsopvoeding