Boekhandel Douwes Den Haag

Witte onschuld

Paradoxen van kolonialisme en ras, herziene editie

Gloria Wekker

Witte onschuld

Witte onschuld

Paradoxen van kolonialisme en ras, herziene editie

Witte onschuld

 

In Witte onschuld onderzoekt Gloria Wekker een centrale paradox in de Nederlandse samenleving: de passie en agressie die ras oproept, terwijl het bestaan van ras en racisme tegelijkertijd in alle toonaarden wordt ontkend.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis

€ 23,99

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld, onder voorbehoud, volgende dag in huis. Vanwege grote drukte bij Postnl is vertraging mogelijk.


Beschrijving Witte onschuld

In Witte onschuld onderzoekt Gloria Wekker een centrale paradox in de Nederlandse samenleving: de passie en agressie die ras oproept, terwijl het bestaan van ras en racisme tegelijkertijd in alle toonaarden wordt ontkend. In haar verkenning van het dominante zelfbeeld van de witte Nederlander is het ‘culturele archief’ een leidend concept: de diep ingesleten attitudes en emoties die racisme in stand houden en hun oorsprong kennen in het koloniale verleden. Deze herziene editie bevat een nieuw hoofdstuk.In haar briljante boek geeft Gloria Wekker een scherpzinnige ontrafeling van het zelfbeeld van een natie. Een verhelderende collage van geschiedenis, politiek en antropologie.

Chimamanda Ngozi Adichie


Witte Onschuld levert een belangrijke bijdrage die ons nieuwe en specifieke inzichten geeft om het cultureel archief van kolonialisme te bestuderen. Dit boek reikt zich uit naar lezers en trekt ze naar binnen.

Sara Ahmed, onafhankelijk feministisch auteur en wetenschapper


Gloria Wekkers geduldige anatomie van de Nederlandse raciale orde is een belangrijke bijdrage aan het groeiende debat over witheid en hoe we daaraan voorbij kunnen geraken.

professor Paul Gilroy, King's College, Londen


Beste boek over Nederland.

Prof. Dr. Thijl Sunier, Vrije Universiteit


Dit is een moedig boek, dat witte Nederlanders tot luisteren en leren aanzet. Vergeet de witte reflex ("ik ben onschuldig", "wat nou racisme"), lees eerst dit boek en leer.

Prof. dr. Willem Schinkel, Erasmus Universiteit Rotterdam


ISBN
9789463724456
Pagina's
346
Verschenen
NUR
680
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
AUP Algemeen

Geschiedenis