Boekhandel Douwes Den Haag

Ketens van fossiele grondstoffen

Procestechnologie en de transitie naar duurzaamheid

Ton van Helvoort

Ketens van fossiele grondstoffen

Ketens van fossiele grondstoffen

Procestechnologie en de transitie naar duurzaamheid

Ketens van fossiele grondstoffen

 

De afgelopen eeuw is gebruik van fossiele grondstoffen gestimuleerd door technologische en vooral chemische innovaties. Dit heeft ons enorme welvaart gebracht, maar veroorzaakt ook een dramatische opwarming van de aarde.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 34,99


Beschrijving Ketens van fossiele grondstoffen

De afgelopen eeuw is gebruik van fossiele grondstoffen gestimuleerd door technologische en vooral chemische innovaties. Dit heeft ons enorme welvaart gebracht, maar veroorzaakt ook een dramatische opwarming van de aarde. Het politieke besluit om de co2-uitstoot per 2050 op nul te brengen, roept vragen op over het behoud van onze levensstandaard.
Ton van Helvoort analyseert hoe we in het recente verleden aan fossiele grondstoffen geketend zijn geraakt. Hoe de wereld er over een kwart eeuw uit zal zien, is niet te voorspellen. Het is wel mogelijk te schetsen wat de inhoud van onze tech-gereedschapskist is om op net-zero uit te komen. Juist nu is intensieve samenwerking tussen universiteiten, bedrijfslaboratoria, wetenschappers en technici nodig. Daarom besteedt de auteur speciale aandacht aan proeffabrieken (pilot plants) waar de transitie naar duurzaamheid gestalte moet krijgen. Inzicht in het technologisch verleden zal volgens Ton van Helvoort economische stilstand als gevolg van net-zero kunnen voorkomen.


ISBN
9789463724784
Pagina's
360
Verschijnt
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam University Press

Geschiedenis