Boekhandel Douwes Den Haag

Dovenrepubliek

Ilya Kaminsky

Dovenrepubliek

Dovenrepubliek

Dovenrepubliek

 

'Een van de belangrijkste dichters van de afgelopen twintig jaar.' de VolkskrantIn de fictieve stad Vasenka, in een land dat lijkt op Oekraïne, wordt het dove jongetje Petya gedood door soldaten van de bezetter.


Leverbaar

€ 22,99

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen


Beschrijving Dovenrepubliek

'Een van de belangrijkste dichters van de afgelopen twintig jaar.' de Volkskrant

In de fictieve stad Vasenka, in een land dat lijkt op Oekraïne, wordt het dove jongetje Petya gedood door soldaten van de bezetter. Het geluid van het fatale geweerschot was het laatste wat de mensen in Vasenka konden horen. Op het moment van het schot is namelijk iedereen 'doof' geworden: uit protest weigert het stadje de autoriteiten te horen en stopt men met praten. In zestig gedichten vertelt Kaminsky de verhalen van een aantal mensen uit Vasenka, zoals het pas getrouwde stel Alfonso en Sonya dat hun eerste kind verwacht en Mamma Galya die de opstand vanuit haar poppentheater aanwakkert.
Dovenrepubliek is een hedendaags epos van een van de meest toonaangevende dichters van deze tijd. Ilya Kaminsky, zelf slechthorend en geboren in Odessa in Oekraïne, vertelt in deze bundel op overdonderende wijze een tijdloos verhaal over verzet in tijden van oorlog.

'Een volmaakt uitzonderlijk boek. Het is zo romantisch, en zo pijnlijk, in een prachtige lichte toon maar met een verwoestende zwaarte.' Max Porter


ISBN
9789463811781
Pagina's
160
Verschenen
NUR
306
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Podium

Poëzie