Boekhandel Douwes Den Haag

De prijs van de macht

Mark Rutte en de VVD

Wilma Borgman

De prijs van de macht

De prijs van de macht

Mark Rutte en de VVD

De prijs van de macht

 

Een insider geeft een fascinerende kijk achter de schermen van het langdurige regeren van de VVD en bespreekt ook de keerzijden daarvan. Kan de partij haar succes in maart 2021 nog een keer herhalen?


Nog te verschijnen

€ 21,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving De prijs van de macht

Toen in 2006 de jonge en opgewekte, maar onbekende staatssecretaris Mark Rutte leider werd van de VVD, bevond de partij zich op een electoraal dieptepunt. Niemand had kunnen bevroeden dat Rutte haar vier jaar later naar een historische verkiezingsoverwinning zou leiden en premier van Nederland zou worden. Inmiddels is hij dat al tien jaar, in wisselende coalities en ondanks talloze schandalen en politieke crises.
Hoe komt dat? Hoe heeft de VVD onder Rutte zo’n langdurig succesvolle partij kunnen worden? En wat is de prijs geweest van dat succes? Wilma Borgman, politiek verslaggever voor de NOS, volgt de VVD al meer dan twintig jaar. In De prijs van de macht geeft ze een fascinerende kijk achter de schermen bij de strategische keuzes die binnen de partij zijn gemaakt en bespreekt ze ook de keerzijdes daarvan: het gebrek aan interne discussie, de kleine club beslissers en het ideologisch kleurverlies. En is het succes nog een keer te herhalen bij de verkiezingen in maart 2021, na een jaar dat gekenmerkt wordt door de coronacrisis?
Het resultaat is een even boeiend als indringend document over tien jaar Nederlandse politieke geschiedenis, van een van de best ingevoerde insiders.


ISBN
9789463821278
Pagina's
256
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Balans, Uitgeverij

Mens en Maatschappij