Boekhandel Douwes Den Haag

Wagen en winnen

Vijftig jaar Nederlandse offshore-industrie. Pionier in energietransitie

Frits Loomeijer & Joke Korteweg

Wagen en winnen

Wagen en winnen

Vijftig jaar Nederlandse offshore-industrie. Pionier in energietransitie

Wagen en winnen

 

Joke Korteweg en Frits Loomeijer beschrijven de stormachtige ontwikkeling van de afgelopen 50 jaar van de Nederlandse offshore-industrie aan de hand van de geschiedenis van de brancheorganisatie IRO.Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 29,95

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Wagen en winnen

In 1959 wordt een enorme gasbel ontdekt onder de Groningse bodem.Experts vermoeden al snel dat ook onder de Noordzee gas te winnen is. Als dat blijkt te kloppen, storten bestaande en nieuwe bedrijven zich binnen de kortste keren op de olie- en gaswinning buitengaats. Zo groeit Nederland na de oliecrisis uit tot een van de belangrijkste offshore-landen ter wereld.

Die positie dankt het aan een cluster van toeleveranciers. Innovatieve bedrijven die in opdracht van de grote energiemaatschappijen platforms, transformatorstations en windmolens bouwen, transporteren, onderhouden en na gebruik ook weer opruimen. Ze behoren tot de wereldtop en spelen een belangrijke rol in de huidige energietransitie, die grotendeels op zee wordt gerealiseerd.

In Wagen en winnen beschrijven Joke Korteweg en Frits Loomeijer de fascinerende ontwikkeling van de Nederlandse offshore-industrie ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum van de brancheorganisatie IRO. Met dit unieke boek wordt een oer-Hollandse industrietak, die met veel lef en technisch vernuft opereert in een steeds kritischer maatschappelijk en politiek klimaat, voor het eerst uit de schaduw gehaald.


ISBN
9789463821841
Pagina's
240
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Hardback
Taal
Nederlands
Uitgever
Balans

Geschiedenis