Boekhandel Douwes Den Haag

Het verstoorde leven

Dagboeken en brieven van Etty Hillesum, 1941-1943

Etty Hillesum

Het verstoorde leven

Het verstoorde leven

Dagboeken en brieven van Etty Hillesum, 1941-1943

Het verstoorde leven

 

Met haar intelligente en sensitieve geest wist Etty Hillesum zich te verheffen boven de terreur die zich om haar heen voltrok. Haar dagboeken (1941-1943) zijn een indrukwekkend en universeel werk.


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.

€ 15,00

Op werkdagen voor 23.00 uur besteld de volgende dag in huis.


Beschrijving Het verstoorde leven

Etty Hillesum begon haar dagboek op 9 maart 1941. Zittend voor het raam van haar kamer aan het Museumplein in Amsterdam schreef zij een indrukwekkend en universeel werk. Met haar intelligente en sensitieve geest wist zij zich te verheffen boven de terreur die zich overal om haar heen voltrok. Wanneer Etty ten slotte in kamp Westerbork terechtkomt, wordt zij geconfronteerd met de verschrikking van de wekelijkse transporten naar ‘het Oosten’. Daar schrijft zij de brieven die getuigen van een radicale ethiek en bewogenheid met anderen. Met haar sublieme literaire talent richt zij een monument op voor Westerbork.

Hillesums werk heeft moeiteloos de tijd weten te doorstaan. Zij wordt herkend als een vrouw die het barbarendom het hoofd bood, zonder zelf in wanhoop en haat ten onder te gaan. De stem die klinkt uit haar dagboeken, de liefde, haar onverstoorbare geloof in de menselijke mogelijkheden, haar intens beleden en beleefde vriendschappen, en haar unieke geest hebben inmiddels miljoenen lezers over de hele wereld bereikt.


ISBN
9789463822046
Pagina's
400
Verschenen
NUR
320
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Balans

Literaire non-fictie