Boekhandel Douwes Den Haag

Over tirannie

Twintig lessen uit de twintigste eeuw

Timothy Snyder & Nora Krug

Over tirannie

Over tirannie

Twintig lessen uit de twintigste eeuw

Over tirannie

 

Twintig strategieën die we kunnen gebruiken om de democratie te beschermen. Over tirannie is schitterend geïllustreerd door Nora Krug; zij blaast zo extra leven, kleur en kracht in Snyders betoog.Tijdelijk niet leverbaar

€ 19,95

Geen levertijd bekend


Beschrijving Over tirannie

Kijk niet alleen maar toe. Wij weten het niet beter dan onze voorouders, die hebben meegemaakt hoe de democratie overal in Europa ten onder ging en fascisme, nazisme en communisme zich verspreidden. Op een punt zijn we echter in het voordeel: we kunnen van hun ervaringen leren.
'Indrukwekkend en hoogst relevant.' - Maarten van Rossem
'Een onmisbaar boek voor iedereen die de politieke crisis wil begrijpen die momenteel de wereld treft.' - Yuval Noah Harari
'Ongelooflijk belangrijk, die ontroerend, krachtig, geweldig.' - Philippe Sands

De meeste mensen gaan ervan uit dat onze democratie sterk is en onze overheidsinstellingen stabiel genoeg om antidemocratische aanvallen te weerstaan. Maar dit is een vergissing die in de westerse geschiedenis veel vaker is gemaakt. Nog niet eens zo lang geleden zagen onze voorouders hun regeringen zwichten voor fascisme, nazisme en communisme: bewegingen waarin één leider of één partij uitdrukking gaf aan de stem van het volk en beloofde de burgers te beschermen tegen bedreigingen van buitenaf.

Ten onrechte vertrouwden ook zij erop dat de democratie zou overleven. Zijn wij verstandiger dan zij waren? Ook in de huidige tijd lijkt het voortbestaan van de liberale democratie op het spel te staan. Niet eerder was de geschiedenis van de vorige eeuw zo actueel.

Hoe kunnen wij als individu het begin van een totalitair regime herkennen? Hoe kunnen we ons daartegen verzetten? In Over tirannie beschrijft historicus Timothy Snyder twintig strategieën die burgers kunnen gebruiken om de democratie te beschermen tegen een autoritaire overheid, uitgewerkt met concrete voorbeelden uit de geschiedenis. Over tirannie is schitterend geïllustreerd door kunstenaar Nora Krug, auteur van Heimat, die met haar zeer inventieve kunststijl extra leven, kleur en kracht blaast in Snyders betoog.


ISBN
9789463822084
Pagina's
128
Verschenen
NUR
680
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Balans

Geschiedenis