Boekhandel Douwes Den Haag

De nieuwe wereldorde

Hoe China sluipenderwijs de macht overneemt. Uitgebreide en geactualiseerde editie

Rob de Wijk

De nieuwe wereldorde

De nieuwe wereldorde

Hoe China sluipenderwijs de macht overneemt. Uitgebreide en geactualiseerde editie

De nieuwe wereldorde

 

In 2017 stippelde president Xi de route uit: als in 2049 de Volksrepubliek honderd jaar bestaat, moet China leider zijn van de wereld. In dit betoog laat Rob de Wijk zien dat dit gaat lukken.


Nog te verschijnen

€ 23,99

Bezorgen: Zodra beschikbaar


Beschrijving De nieuwe wereldorde

De Chinese wereldorde komt eraan. In oktober 2017 stippelde president Xi de route uit: als in 2049 de Volksrepubliek zijn honderdste verjaardag viert, moet zijn ‘Chinese droom’ zijn uitgekomen: China is dan de leider van de wereld.

In een fascinerend betoog vol persoonlijke ervaringen betoogt Rob de Wijk dat dit gaat lukken. Als China het mondiale machtsspel behendig speelt en koploper wordt van de nieuwe industriële revolutie van Internet of Things, nanotechnologie en Artificial Intelligence, zal het de wereldorde gaan bepalen.

Geholpen door de financiële crisis van 2008, president Trumps protectionisme, de ontregelende politiek van Poetin, de strijd om de Brexit en opkomend nationalisme in Europa wordt de eenentwintigste eeuw de eeuw van China. President Biden tracht samen met bondgenoten de schade zoveel mogelijk te beperken. Als dat niet lukt gaat de westerse wereldorde met zijn vrijmarkteconomie, internationaal recht, internationale instituties, democratie, mensenrechten en burgerlijke vrijheden op de schop.


ISBN
9789463822121
Pagina's
384
Verschenen
NUR
740
Druk
13
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Balans

Mens en Maatschappij