Boekhandel Douwes Den Haag

Levenslessen van de oermens

Hoe wij van onszelf vervreemd raakten en wat we daaraan kunnen doen

Carel van Schaik & Kai Michel

Levenslessen van de oermens

Levenslessen van de oermens

Hoe wij van onszelf vervreemd raakten en wat we daaraan kunnen doen

Levenslessen van de oermens

 

Levenslessen van de oermens is een even overtuigend als hartstochtelijk pleidooi voor een menselijker wereld. Als we willen weten wat er fout gaat in ons leven, moeten we de diepte in van ons verleden


Op werkdagen voor 23.00 uur besteld meestal de volgende dag in huis.

€ 27,99

Ophalen: Nu 6 op voorraad in de winkel
Leverbaar


Beschrijving Levenslessen van de oermens

Elke dag wordt het nieuws gedomineerd door crises, oorlogen en rampen. Het aantal mensen dat lijdt aan depressies en angststoornissen is nog nooit zo hoog geweest. Heel lang heeft de kerk ons voorgehouden dat alle onheil wordt veroorzaakt door de zondigheid van de mens. In onze huidige, individuele maatschappij bestaat een hele industrie van psychologen en coaches die ons allerhande behandelingen voorschrijven, van psychotherapie tot time management, van mindfulness tot weerbaarheidstraining.

De resultaten van die therapieën zijn vaak matig. De oorzaak van alle ellende ligt dan ook niet in onszelf, maar in de omstandigheden waarin wij leven. Terwijl we sociale wezens zijn, leven we in een hyperindividuele samenleving. We zijn verantwoordelijk voor ons eigen geluk, voor ons eigen succes. De prikkels volgen elkaar in steeds hoger tempo op. We staan altijd aan. Maar in plaats van continu contact via schermen, hebben we rust nodig en relaties met mensen van vlees en bloed.

Recent wetenschappelijk onderzoek heeft onomstotelijk aangetoond dat de razendsnel veranderende wereld steeds verder uit de pas gaat lopen met onze evolutionaire make-up. Als we willen weten wat er fout gaat in ons leven, dan moeten we de diepte in van ons verleden en vandaaruit verder kijken. Levenslessen van de oermens is een even overtuigend als hartstochtelijk pleidooi voor een menselijker wereld.


ISBN
9789463823319
Verschenen
NUR
740
Druk
1
Uitvoering
Paperback / softback
Taal
Nederlands
Uitgever
Balans

Mens en Maatschappij